Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 95 km

Zeven gewonden bij grote brand in Foyer Vlissingen

Toegevoegd: 23-02-2009, 15.06 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Laurens Jobse

VLISSINGEN - In Vlissingen zijn maandag in totaal zeven personen gewond geraakt toen brand uitbrak in jongerenopvanghuis Foyer de Jeunesse.


Rond 14.50 uur brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een keuken in het complex op de hoek van de Nieuwstraat en de Walstraat. De brand sloeg van de eerste verdieping over naar de tweede. De brandweer rukte met groot materieel uit.

Enige tijd was onduidelijk of er nog mensen in het pand waren. Niet iedereen die in het pand aanwezig was, kon in de menigte worden teruggevonden. De brandweer doorzocht daarom het hele pand naar eventuele slachtoffers. Rond 16.00 uur was het vuur onder controle.

Vijf ambulances waren ter plaatse om de gewonden te helpen. Volgens politiewoordvoerster Mirja Vis raakten zeven personen, waaronder één zwanger personeelslid, gewond. Ambulancepersoneel gaf hen zuurstof. Ook werden de gewonden ingepakt in foliedekens. Alleen de zwangere vrouw moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere slachtoffers konden ter plekke behandeld worden.

Voor de bewoners, ongeveer vijfentwintig personen in totaal, wordt opvang geregeld door de Stichting AZZ. Hiervoor werd een bus ingeschakeld.

Foyer de Jeunesse biedt onder meer woonruimte aan jonge vluchtelingen en jongeren die in hulpverleningsvoorzieningen hebben gewoond en de stap naar zelfstandig wonen te groot vinden. Het project wordt gesubsidieerd door de Provincie Zeeland en de gemeenten Middelburg en Vlissingen.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jennifer (27-2-2009 om 09:33)
Vier dagen na de brand en zijn weer volop bezig met de werkzaamheden in de nieuwe panden. Graag wil ik onze kanjers Desiree, Femke en Bas (die ervoor gezorgd hebben dat het pand in een mum van tijd ontruimd was) bedanken!
Moeder van bewoonster (26-2-2009 om 12:57)
Hoi allemaal gelukkig is er plek gevonden voor iedereen alles was prima geregeld door de leiding ik kan niet anders zeggen het is nu inderdaad even afwachten wat er uit gehaald kan worden van de spulletjes. ik wens jullie allemaal veel sterkte toe
B. (24-2-2009 om 23:32)
Zo te horen vallen de verwondingen mee, STERKTE en beterschap allemaal !!!
Miquel Roza (24-2-2009 om 16:46)
Bericht aan mootjuh, ik ben een bewoner van de derde verdieping ik heb aatika gisteren even gezien zover ik weet gaat het goed met haar, ze was samen met haar vriend en heeft haar goed opgevangen.
Aatika (24-2-2009 om 15:30)
Ik ben een van de 7 gewonden. met mij gaat alles goed heb alleen best veel rook binnen gekregen. het is idd niet best in de foyer we mogen er een week niet inkomen omdat het pand op instorten staat. we konden alleen stinkende kleren meenemen. ik ben in goede handen opgevangen.
Aatika (24-2-2009 om 15:16)
Ik ben een van de gewonden van foyer de jeneusse. met mij gaat alles goed heb best veel rook in geademd. iedereen is optijd geevacueerd. alleen het pand staat op instorten. duurt zeker maanden voordat het gerenoveerd word. al onze spullen staan er in. we mogen er zeker nu een week niet inkomen.
Cookie-instellingen beheren