Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 75 km

Heggen in brand gestoken in Middelburg

Toegevoegd: 14-03-2009, 23.55 uur
Heggen in brand gestoken in Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is zaterdagavond op twee plaatsen brand gesticht in de coniferenhagen in de tuinen van woningen.
 
Rond 22.30 uur werd de eerste brand ontdekt. Deze woedde aan 't Zanddorp (foto boven). De Stadsgewestelijke brandweer rukte vanaf de post Stromenweg met één voertuig uit. De blusauto ging met spoed ter plekke. Omstanders wisten het vuur echter al voor de komst van de brandweer grotendeels te doven met een brandblusser. De brandweer heeft het brandje nageblust.


De brandweerlieden waren nog aanwezig op de brandweerkazerne toen rond 23.00 uur de tweede melding (foto onder) binnenkwam. Dit keer was een hoge heg aan de Zandkreekstraat bovenaan in brand gestoken. Ook dit keer werd er met spoed uitgerukt. Het beginnende brandje kon op tijd worden bedwongen.

De politie is naar aanleiding van de brandjes extra gaan surveilleren in de omgeving.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ook een zanddorpbewoner. (15-3-2009 om 18:39)
Zanddorp even een beetje beter nadenken vóór je iets schrijft! Bomen staan wel naast het huis hé en de brandweer kon ook niet weten dat het wel mee viel allemaal. Het is ook nooit goed bij sommige mensen. Hoezo schrikken, hartstikke nieuwsgierig allemaal!
Tim (15-3-2009 om 18:27)
@ Zanddorp.. Dat is nou eenmaal de procedure als de brand over kan slaan.. Ben benieuwd of je nog zou klagen als jou auto onder de brandende coniferen staat..
Zanddorp (15-3-2009 om 12:27)
Beetje overdreven om met loeiende sirens door straat te komen voor heg als het een huis was oke schrokken ons apezuur van die sirenes.
Natas (15-3-2009 om 10:23)
Wat heb je daar nu toch aan piromaantje speelen ga wat nuttigs doen
Annepan (15-3-2009 om 09:41)
Die pyromaan is dus nog steeds actief. Te toevallig allemaal heggen en schuurtjes. Wat zal zijn/haar volgende stap zijn? Een huis vol met mensen? Bah...
Chris (15-3-2009 om 08:18)
Wat een baldadige rotstreek, ze beseffen niet wat dit teweeg kan brengen. Hopelijk worden de daders nog gepakt en dan mogen ze voor de schade opdraaien.
Cookie-instellingen beheren