Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 35 km

Grote brand verwoest boerderij Zierikzee

Toegevoegd: 16-03-2009, 00.57 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Een grote uitslaande brand heeft zondagavond een woning aan de Boerenweg in Zierikzee volledig in de as gelegd. Een aangrenzende schuur kon deels worden gespaard.


De brand werd rond 21.25 uur ontdekt. Al snel werd duidelijk dat het ging om een uitslaande brand. Er werden diverse bluswagens en haakarmvoertuig ingezet om het vuur te kunnen doven. Om voldoende bluswater te krijgen werd water gepompt uit een sloot op ongeveer vijfhonderd meter afstand van de brandende boerderij.

Ter plekke zijn metingen gedaan om te kijken of er asbest is vrijgekomen. Of dat ook het geval was is nog niet duidelijk.  Er was enige onzekerheid over een mogelijke bewoner, maar deze bleek op het moment van de brand niet thuis te zijn.

De brand was rond middernacht onder controle. Een schadebedrag is nog niet bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (16-3-2009 om 09:37)
De boerderij stond al ca. een half jaar leeg en stond op de nominatie om gesloopt te worden. De oorzaak laat zich dan ook wel raden.
Cookie-instellingen beheren