Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Weer coniferenhagen in brand

Toegevoegd: 26-04-2009, 16.18 uur
Weer coniferenhagen in brand
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De brandweer is vrijdag en zaterdag weer diverse keren uitgerukt voor een brand in een coniferenhaag.


Vrijdagavond ging er een heg aan de Jacob Catsstraat in vlammen op. De bewoner kon de brand gelukkig zelf onder controle krijgen. De brandweer heeft de heg verder geblust.

Zaterdagavond rond half tien is de brandweer wederom met spoed ingezet. Een heg aan de Willem Arondeusstraat stond volledig in brand. In de omgeving waren dan ook hoge vlammen te zien. Met een bluspoging van de bewoner kon niet worden voorkomen dat ruim 20 meter van de haag in vlammen op ging. Ook de naastgelegen schutting van 15 meter werd door de brand compleet verwoest.

Nog geen uur later werd er een brand ontdekt aan de Laan der Commando's in Middelburg. Hier werd door de bewoner een brand in een coniferenhaag snel opgemerkt. Door snel handelen kon de brand snel worden geblust.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ron (26-4-2009 om 23:13)
Het wordt tijd dat wij "burgers" onze ogen eens goed gaan openhouden om deze conifeerofiel(en) te "pakken", eens gaan er hier gewonden of nog erger doden vallen. Dus mensen ogen een oren open, en verdachte situatie's melden op 0900-8844 of als het al brand 112. of bij elke conifeer een agent ;-)
B. (26-4-2009 om 22:10)
Wat een ellende... het gevaar en de schade, wordt tijd dat dit eens ophoudt!!! Alle slachtoffers sterkte.
J.P. van Sabben (26-4-2009 om 20:44)
Pakkans klein, straf te laag: typisch Nederland, waar dit soort ongein (vandalisme) veel te veel voorkomt en onbestraft blijft. Strengere wetgeving is hard nodig !
Lucifer (26-4-2009 om 19:02)
Gezamenlijk buurwacht oprichten en die gasten eens stevig aanpakken.
Jojo (26-4-2009 om 16:45)
Mensen die dit doen zijn echt ziek hoor. Ik hoop dat ze snel gepakt kunnen worden . Ze zijn een gevaar voor een ander en zich zelf . Mensen sterkte er mee .
Cookie-instellingen beheren