Boete voor Engelse joyrider (16)

Toegevoegd: 24-05-2009, 20.40 uur

Door: Roland de Jong
AXEL - De politie heeft zondagnacht een 16-jarige Engelse jongen een fikse boete geven omdat hij aan het joyriden was in een personenauto.

Agenten hadden even voor drie uur 's nachts in Axel een personenauto met een Engels kenteken met hoge snelheid zien wegrijden vanaf de Markt. Omdat ze de bestuurder hierop wilden aanspreken, gingen ze achter de auto aan. De bestuurder trapte het gaspedaal in en reed met ruim 100 km per uur door de bebouwde kom. Ook negeerde hij een stopteken van de politie.

Ter hoogte van de Hulsterweg stopte de auto en sprongen de bestuurder en bijrijder eruit en zetten het op een lopen. Even later kon de bestuurder worden aangehouden.

Het bleek te gaan om de 16-jarige jongen, die uiteraard nog niet in het bezit was van een rijbewijs. De jongen had de auto zonder toestemming van zijn vader geleend. De jonge automobilist werd meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen voor het afleggen van een verklaring. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 750 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (25-5-2009 om 07:35)
Niks zonder toestemming.Smoesje. Natuurlijk moet die jongen dat zeggen. Ouders ook straffen.Het gebeurt té vaak en als er dan bij een ongeluk slachoffers vallen? En van wie heeft hij de kennis van die auto en wie heeft hem leren autorijden? Vermoedelijk zijn Daddy
Nickey (25-5-2009 om 06:49)
750,-euro? veelste weinig voor100km p/u door de bebouwde kom.