Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongeren gecontroleerd op alcohol

Toegevoegd: 07-06-2009, 02.24 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZOUTELANDE - Tijdens een grote alcoholcontrole in Zoutelande is zaterdagavond onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik onder jongeren.

Op de toegangswegen naar de Walcherse kustplaats werden vanaf 21.00 uur tot 02.00 uur fietsers, scooterrijders en automobilisten aan de kant gezet. Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen. De politie had extra oog voor jongeren. Volgens politiewoordvoerster Esther Boot lijken zij steeds vaker en meer te gaan drinken. Dit is erg slecht voor de ontwikkeling van de hersenen en ook nog eens verkeersgevaarlijk.


Na elke blaastest onder jongeren werd genoteerd hoe oud zij waren, op welke school zij zaten en in welke postcoderegio zij wonen. Aan de hand van deze gegevens denkt de politie een beter beeld te kunnen krijgen van de omvang en de ernst van het alcoholprobleem onder Zeeuwse jongeren.

Jongeren die net te veel hadden gedronken kregen niet direct een boete. Zij kregen direct korte voorlichting over de gevolgen van alcoholgebruik. Mensen die wel flink te veel gedronken hadden werden apart genomen. Nadat de ouders waren geïnformeerd kregen zij een gesprek met de politie en medewerkers van Indigo Zeeland, een onderdeel van Emergis dat zich onder meer bezig houdt met alcoholvoorlichting en begeleiding aan jongeren.

Natuurlijk was ook het BOB-team van Veilig Verkeer Nederland aanwezig om mensen die de alcohol hadden laten staan te belonen met de bekende sleutelhanger.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bas (9-6-2009 om 07:35)
Zuipen moet je thuis doen,wie wil er nu als Taxi chauffeur een kotser in zijn auto?
B. (8-6-2009 om 21:14)
@GEEN. Er is toch ook niets aan de hand zolang je ouders niet kwaad zijn! Die brief is alleen ter informatie voor je ouders, ligt er alleen aan hoe die op jou drank gebruik reageren...had je veel op? Succes!
Zoop (8-6-2009 om 18:22)
Ja harry, zelfs al ben je lopend kunnen ze je nog bekeuren voor openbare dronkenschap. Hoewel in niet weet of ze je daar zelfs voor moeten laten blazen en welk promillage. Volgens mij kan het al als ze nog maar denken dat je dronken bent en je gedrag afwijkend is.
Frans (8-6-2009 om 10:30)
En straks staat de politie ook bij de patatkraam om te kijken of de jongeren niet teveel frikandellen eten. Big brother is watching you.
Middelburger (8-6-2009 om 08:45)
Als ze zoveel kunnen zuipen, kunnen ze ook een taxi nemen. Kom je ook heelhuids thuis. Want dronken of aangeschoten op je fiets of scooter kan wel degelijk fout gaan. Je reactie vermogen is dan trager. Jongeren hebben hier totaal geen benul van. Ligt ook deels aan de opvoeding van de ouder(s).
Geen (7-6-2009 om 22:13)
Ze zeiden tegen mij er gebeurd niks het is gewoon een nderzoek. dus ik werkte gewoon mee en had wel iets op. en opeens krijg ik een brief thuis terwijl ik nog had gevraagd wat er gebeurde als ik teveel had gedronken en hij zei zelf nog dat er dan niks gebeurd.
Cookie-instellingen beheren