Weerbericht:
Vannacht opklaringen, overdag een enkele bui. Woensdag regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Groot schip gestrand in vlissingen

Toegevoegd: 10-06-2009, 21.34 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het badstrand bij Vlissingen is woensdag rond 21.30 uur een groot vrachtschip gestrand. Vannacht kon het schip weer losgetrokken worden.

Het schip lag urenlang tegenover hotel Arion, op minder dan honderd meter van de vloedlijn. Het schip, de 'Akti N', is 183 meter lang en 32 meter breed. Het vaart onder Libanese vlag. Het is gebouwd in 1982. Er was geen lading aan boord en daarom was er geen gevaar voor de omgeving. Het strand werd dan ook niet ontruimd. Dat had bovendien een flinke klus opgeleverd want de stranding trok veel bekijks.

Rond middernacht werd nog geprobeerd ballastwater uit het schip te krijgen om het stabieler en hoger te krijgen. Sleepboten van Multraship en URS werden ingeschakeld om mee te helpen om vlot te komen. Rijkswaterstaat liet verder uit voorzorg een oliebestrijdingsvaartuig en zogeheten oilbooms ter plaatse komen.
 
Rond 02.00 uur kon het schip weer los komen. Het is naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost gebracht voor inspectie.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Breskens (10-6-2009 om 22:07)
Volgens AIS is hij in een rechte lijn van voor breskens recht op de boulevard afgevaren
Sander schaatsenberg (10-6-2009 om 21:53)
Het is een lege tanker, volgens ais uit libeia
Sander (10-6-2009 om 21:47)
Volgens AIS is het de AKTI N, een tankertje