Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Lekkage zwavelzuur in Sas van Gent

Toegevoegd: 13-07-2009, 19.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
SAS VAN GENT - Bij het bedrijf Zuid-Chemie aan de Westkade in Sas van Gent is maandagavond een lekkage van zwavelzuur ontstaan. De situatie was rond 19.40 uur onder controle.

Rond 19.00 uur kwam er een melding bij de alarmcentrale binnen dat er een tank met zwavelzuur lekte. De hulpdiensten zijn met meerdere voertuigen uit de wijde omgeving ingezet omdat het niet duidelijk was hoe groot de lekkage zou zijn. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is de situatie niet gevaarlijk. De lekkage wordt opgevangen in een tankbak die om de tank heen zit. De vloeistof wordt vervolgens overgepompt naar een andere tank. Omdat de vloeistof niet dampt is er geen gevaar voor de omgeving.De brandweer gaat samen met het bedrijf proberen de lekkage te dichten. Bij deze werkzaamheden zal ook geen gevaar ontstaan voor de omgeving.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jetty (14-7-2009 om 00:10)
Het enige gevaar bij dit lek bestaat voor degenen die het lek dichten en de gemorste vloeistof ruimen. Buiten het bedrijfsterrein is geen gevaar. Het gaat namelijk niet om een gas (die zich makkelijk buiten het terrein kan verspreiden) maar om een nauwelijks verdampende vloeistof. Zorgen onnodig!
Frans (13-7-2009 om 23:28)
Arnold, Als het zwavelzuur is overgepompt naar een andere tank is de lekke tank leeg. Mijns inziens is op dat moment het gevaar geweken en kan er op een veilige en gecontroleerde manier het lek gedicht worden. Het gevaar voor de omgeving is dan weggenomen! Ik snap je uitlating niet echt.....
Mike (13-7-2009 om 23:16)
Hey zit in een opvangbak dus,het gaat niet de lucht in. dus geen gevaar dan he even na denken
Piet (13-7-2009 om 21:49)
Fijn dat het zo snel op HV-Zeeland stond. Dan weten we in iedergeval wat er aan de hand is. BLIJF DIT OP DEZE MANIER DOEN!! Het is toch even schrikken dat er op P-2000 zo een groot alarm word gegeven. Gelukkig is alles onder controle.
Arnold (13-7-2009 om 20:17)
Ik geloof er niks van dat er geen gevaar is voor de omgeving. Een lekkage is namelijk altijd een 'gevaar' , maar het betekent nog niet dat er daadwerkelijk iets gebeurt. En ze weten nu al dat er geen gevaar komt met het dichten van de lek? vreemd...
Cookie-instellingen beheren