Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Aanhoudingen na samenscholingsverbod

Toegevoegd: 18-07-2009, 11.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - In de Hercules Segherslaan in Vlissingen zijn gisteravond twee aanhoudingen verricht door agenten van de Zeeuwse politie.


Omstreeks 19.45 uur kwam er een melding binnen van het negeren van het samenscholingsverbod in het 'probleemgebied'. Agenten die in de buurt surveilleerden zijn meteen ter plaatse gegaan. Zij hebben een 34-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Het was op dat moment redelijk druk en onrustig in de Hercules Segherslaan en veel mensen gingen zich bemoeien met de aanhouding.

Tegen de agenten werd geduwd en er werd aan hen getrokken om te beletten dat de Vlissinger in de politieauto werd geplaatst. Door de agenten ter plaatse is assistentie aangevraagd van hun collega's. Die kwamen meteen en hebben geassisteerd bij het in de auto krijgen van de aangehouden verdachte. Uiteindelijk is de man in de auto geplaatst.

Op dat moment werd er, vanuit de groep, een glazen fles in de richting van de agenten gegooid. De fles kwam terecht op een busje dat achter het politievoertuig geparkeerd stond. Hierdoor ontstond schade aan het busje. De 34-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar hij later in verzekering is gesteld. De man mag maximaal drie dagen in Torentijd verblijven.

Omdat de agenten goed hadden gezien wie de fles tegen de auto had gegooid is er rond 22.00 uur een 32-jarige Vlissinger aangehouden. Omdat de bus is beschadigd verzoekt de politie de eigenaar aangifte te komen doen op het politiebureau.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (18-7-2009 om 22:49)
en dan zijn het nog niet eens van die broeierige avonden. nog even en je hebt een situatie zoals in de wijk ondiep een poosje terug. overal camera's, wegversperringen, avondklok, continu politie controle. legitimatie plicht om het gebied binnen te komen, enz.
Spoorloos (18-7-2009 om 21:58)
Maar spoor je dan nog wel, als je een politiebus wilt bekogelen met flessen?? En chapeau voor de politie, hard optreden tegen branieschoppertjes.
Mike (18-7-2009 om 21:52)
Klasse,eindelijk wordt er eens opgetreden tegen het tuig in de samenleving . Hopelijk nemen andere politie korpsen in zeeland dit voorbeeld ook eens aan .
Joe (18-7-2009 om 20:57)
Uitstekend, Eindelijk eens een burgm die de zaken goed aanpakt .Nu in Sas v.G nog. Hier is ook namelijk een klein groepje jongelui die maar doen wat ze willen.Rondscheuren met grote dure auto's zonder rijbew. Park.op invalpl. en mensen intimideren.
Hennie (18-7-2009 om 18:04)
De laatste dagen is weer duidelijk wat voor een leuke plaats Vlissingen toch is!
Bewoner (18-7-2009 om 17:51)
Dat is een, nu de rest nog goed werk dat is nu het echte orde handhaven vast zetten die handel
Cookie-instellingen beheren