Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde (84) rijdt 40 op snelweg

Toegevoegd: 03-08-2009, 12.17 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingenomen van een 84-jarige automobilist uit de gemeente Goes. De man reed 40 kilometer per uur op de snelweg.


Volgens de politie bracht de man het overige verkeer en zichzelf in gevaar. Een van de getuigen had de man al gesproken bij een tankstation langs de A58. Omdat de man een verwarde indruk maakte, besloot deze getuige de man op te wachten toen deze de snelweg weer wilde oprijden.

Om andere weggebruikers te waarschuwen bleef de getuige met de alarmlichten aan achter de 84-jarige man rijden. De politie werd gebeld waarna de bejaarde bestuurder op de Deltaweg in Goes aan de kant werd gezet.
 
De politie bekijkt nog of de man zijn rijbewijs mag behouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (3-8-2009 om 23:11)
@ Bart en Non: er bestaat in Nederland geen wet of regel voor minimum snelheid. De politie kan echter wel optreden tegen mensen die gevaarlijk langzaam rijden. Dit doen ze d.m.v. artikel 5 van de wegenverkeerswet (gevaar of hinder veroorzaken)! Dus nog geen minimum snelheid op de snelweg, helaas...
Jaap (3-8-2009 om 21:22)
Sta ik niet echt van te kijken. Alsje niet uit een ei komt en je maakt een beetje kilometers kom je nog veel meer van die mensen tegen. Ga je toch lekker 80 rijden mag wel. Hou je ook het verkeer op en en je nog steeds een gevaar op de weg maar wel legaal.
Paul (3-8-2009 om 21:12)
Perfecte actie, chapeau !! Hoewel het in dit land mogelijk is dat je dan wordt gestraft omdat je dan zelf ook 40 km rijdt. Het O.M. is nu eenmaal gek op simpele zaakjes bij gebrek aan succes bij grote zaken
Nog lang niet bejaard (3-8-2009 om 21:12)
Inderdaad hulde aan de getuige maar iedereen die gelijk over de bejaarde loopt te schreeuwen realiseer je wel dat als deze man zijn rijbewijs kwijt raakt hij waarschijnlijk in een isolement komt waar jij en ik ook niet in willen zitten. oplossing, gratis goed openbaar vervoer voor zulke mensen.
Ikke (3-8-2009 om 20:17)
Er wordt ook 50 op de kering gereden.100 is daar toegestaan. ook levensgevaarlijk
Marga (3-8-2009 om 20:08)
Auto rijden is helemaal niet aan leeftijd gebonden, ik ken een paar mensen die al rond de 90 zijn en beter rijden dan sommige wegpiraten die denken dat ze alles maar kunnen maken. Als je niet meer met het verkeer mee kan of niet meer durft dan moet je gewoon stoppen.
Cookie-instellingen beheren