Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Catamaran met flinke lekkage op zee

Toegevoegd: 29-08-2009, 15.23 uur
Catamaran met flinke lekkage op zee
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De KNRM heeft gisteravond een catamaran naar Neeltje Jans gebracht die zinkende was na een aanvaring met een onbekend object.


Rond half zeven werd de reddingboot Koopmansdank opgeroepen voor de melding. De 9,5 meter lange catamaran met kajuit was onderweg van Harich naar Brouwershaven. Nabij een boei voer de boot tegen iets hards aan. Hierdoor scheurde een groot stuk van één van de drijvers van het bootje.

Er ontstond een lekkage en de redders van het KNRM-station Neeltje Jans werden opgeroepen om het bootje, de 'Mona' genaamd, te helpen. Een loodsboot verleende hulp totdat de reddingboot ter plekke was. De Koopmansdank heeft het jacht naar de buitenhaven van de Roompotsluis begeleid. Daar is het afgemeerd.

Volgens een woordvoerder van de KNRM was er sprake van een forse schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren