Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waterstoring in Hulst en omgeving

Toegevoegd: 01-09-2009, 02.17 uur
Waterstoring in Hulst en omgeving
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De grote waterstoring die gisteravond ontstond in de gemeente Hulst is grotendeels voorbij. Zo'n dertigduizend mensen zaten zonder water. Het lek is opgespoord en volgens de gemeente Hulst krijgt iedereen vanaf 12.30 uur weer langzaamaan krijgt normaal water.
 
De storing ontstond maandagavond rond 23.00 uur. Onder andere Hulst, Vogelwaarde, Sint Jansteen, Clinge en omgeving kwamen zonder water te zitten. Monteurs van Edivdes gingen op zoek naar de oorzaak van het probleem, maar konden lange tijd niet ontdekken waar de lekkage precies zat. Deze bleek zich in een akker nabij Terhole te bevinden, ongeveer 150 meter ten zuid-oosten van de rotonde ter hoogte van de Hontenissestraat.
 
In de tussentijd had waterleidingebdrijf Evides al besloten om - naast het water uit de reguliere zuiveringslocatie in Huijbergen - ook water vanuit de zuiveringslocatie in Sint Jansteen in het leidingnet te pompen. Hiervoor moesten een aantal zaken in het systeem worden omgezet. Toen dit was gebeurd kwam er weer een hogere waterdruk uit de leidingen. Wel was er sprake van water met een bruine kleur. “Geen probleem, water van goede kwaliteit en normaal drinkbaar”, aldus de gemeente Hulst.
 
Watertanks
De brandweer van Hulst had in de tussentijd al contact opgenomen met de verzorgingshuizen in de gemeente. Ook zijn diverse voertuigen uit de regio opgeroepen met grote watertanks. Zij kunnen bij brand voor voldoende bluswater zorgen. De voertuigen stonden stand-by op de brandweerkazerne in Hulst (foto).
 
Het lek in de waterleiding die de storing veroorzaakte, is inmiddels gerepareerd en stapsgewijs wordt de watervoorziening in Oost-Zeeuws-Vlaanderen hersteld. Uit voorzorg geeft Evides echter wel een preventief kookadvies voor Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Geadviseerd wordt om water circa 3 minuten te koken alvorens het te drinken. De precieze locatie en tijdsduur waarvoor dit preventief kookadvies van toepassing is, wordt nog nader bevestigd. Het water kan bovendien nog steeds een iets afwijkende kleur hebben. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit.
 
De oorzaak van de lekkage is overigens nog steeds niet bekend. Voor nadere informatie of vragen kunt u terecht bij de Klantenservice van Delta: tel. 0800-5150.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (2-9-2009 om 15:16)
Nou heb ik een Oost Zeeuw Vlaming tijdens carnaval nog NOOIT over water horen zeuren hoor..... :-)
J uit axel (1-9-2009 om 22:36)
Wat kan die Theo OPDAM zeuren.Hij doet net of de wereld vergaat,iedereen heeft toch drinken genoeg in huis om die paar uur door te komen. De instanties moeten toch tijd krijgen om het op te sporen.Als er echt iets gebeurt dan ben jij de eerst die hart weg rijd zeker???
Terhole (1-9-2009 om 22:14)
Nou wat een gezaag hier allemaal.. het is idd het einde van de wereld niet hoor!!! Ze zijn in ieder geval nog druk bezig,met man en macht !!!
Michel (1-9-2009 om 20:58)
Kloriaan, denk dat je de plank flink mis slaat...betreffende je elec....... Storingen zijn normaal, en horen er nu eenmaal bij.. Er wordt vergeten dat er nu ongeveer 100 man op de been is van DELTA, H4A en uitzendburo......
Klooriaan (1-9-2009 om 19:05)
Vergeet niet dat we in een achterwijk wonen hier. Een voedende kabel qua stroom en een waterleiding. Kijk maar naar een paar jaar geleden met die stroomstoring. Het is allemaal overbelast. Stroom in ieder geval dat is mijn vak en water is niet veel beter ben ik bang.
Ikke (1-9-2009 om 16:56)
Zonder water zitten is het einde van de wereld toch niet Dhr. Opdam!! Denk je nu echt omdat er eventjes geen water is dat de mensen gelijk tv of radio aanzetten om te luisteren of ze er iets over zeggen?? Get a life en geniet van je kopje thee vandaag.........
Cookie-instellingen beheren