Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Jachtje gezonken in jachthaven Breskens

Toegevoegd: 26-09-2009, 17.50 uur
Jachtje gezonken in jachthaven Breskens
Door: Roland de Jong
BRESKENS - In de jachthaven van Breskens is vrijdagmiddag een jachtje gezonken. De KNRM en de brandweer werden ingezet om het bootje te bergen.


De KNRM kreeg de melding van het zinkende zeiljacht rond 14.20 uur binnen. Omdat de reddingsboot Zeemanshoop te groot was om bij het jachtje te komen werd besloten gebruik te maken van de kleinere boot 'Leng'. Met vereende krachten kon het jacht uiteindelijk weer boven water gehaald worden. Daarna kon het naar een kraan gesleept worden om het vervolgens op de kant te tillen.

De oorzaak van het zinken bleek een ontbrekende aftapplug te zijn die er voor zorgde dat het jacht vol water liep. Rond 16.00 uur konden de hulpverleners hun actie beëindigen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (1-10-2009 om 14:22)
@henk, hoezo twijfels over eerder reddingss actie,s op zee. liever de reddingsbrigade en een faire prijs, dan een commerciële berger die een bergings contract in je maag splitst voor 10% van de nieuw waarde.
Henk (27-9-2009 om 10:47)
Deze 'hulpverlening' wordt steeds meer een rechtstreekse concurrentie van de reguliere bergingsbedrijven. Ik had zo al mijn twijfels over eerdere 'hulpverleningen' op zee, maar hier, in een veilige haven, kan ik met de beste wil van de wereld niet de doelstellingen van de reddingsmij. ontdekken.