Weerbericht:
Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM helpt gestrande zeilers

Toegevoegd: 04-10-2009, 13.00 uur
KNRM helpt gestrande zeilers
Door: Manfred Berrevoets
VEERE- De reddingboot John Stegers van het KNRM reddingstation Veere is zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur in actie gekomen voor een aantal gestrande zeiljachten op het Veerse Meer.

De eerste melding kwam van een 17 meter lang Engels zeiljacht. Ter hoogte van Kortgene raakte dit grote zeiljacht door een stuurfout aan lager wal en belandde hoog en droog op een ondiepte. Aan boord waren 6 personen. In overleg met de schipper werden besloten een poging te doen het jacht los te trekken. Na een half uur lukte dit en kon de Corian op eigen kracht verder richting Veere.

Later hielpen de Veerse redders ook nog de 2 bemanning van een 7.60m zeiljachtje dat ter hoogte van Geersdijk aan de grond was gelopen. Door een scheur in het grootzeil was het zeil onklaar geraakt en raakte een touw in de schroef zodat ook niet op de motor kon worden gevaren. Door de harde zuidwesten wind 5 a 6 verdaagde het jachtje als op de stenen nabij de vluchthaven van Geersdijk. De John Stegers kon het jachtje snel los trekken en in de haven Geersdijk afmeren. Daar stonden inmiddels een aantal duikers klaar die door de schipper/eigenaar waren benaderd om de schroef van het touwwerk te ontdoen.

De John Stegers keerde uit eindelijk weer om 19.30 uur terug op haar station aan de Oostwatering in Veere.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H. de Ridder (KNRM Veere) (6-10-2009 om 11:34)
Dhr Ringelberg wordt hierbij van harte uitgenodigd om zijn reactie persoonlijk toe te lichten en de discussie op een andere plaats verder te voeren. Plaats en tijd notk.
Ringelberg (4-10-2009 om 17:14)
SAR-taken KNRM zijn me duidelijk. Het bergen van schepen is geen KNRM taak. Is voorbehouden aan bergers. Dat jachteigenaren voor een dubbeltje 1e rangs willen zitten begrijp ik, maar wees zuinig op de paar bergers die er in Zeeland nog zijn.
Reijer Bergsma (4-10-2009 om 15:37)
Dat komt er van als er uit bezuinigsdriften de een metervijftig recreatiebetonning weg gehaald wordt.