Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Veiligheid rotondes Goes wordt beter

Toegevoegd: 04-12-2009, 22.06 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Maandag wordt gestart met het verbeteren van de verkeersveiligheid van de rotonde Polderplein in Goes.


Door het aanpassen van de rotonde op de kruising van de Troelstralaan, de Europalaan en de Thorbeckelaan wordt met name de verkeersveiligheid van fietsers op het plein verbeterd, aldus de gemeente. Het aanliggende fietspad wordt vrijliggend gemaakt.
 
Het rode asfalt van het bestaande fietspad wordt hiervoor verwijderd en het nieuwe pad (in rood asfalt) komt op de plaats van de huidige groenstroken. De werkzaamheden duren naar verwachting minimaal twee weken. Gedurende deze periode is de rotonde niet toegankelijk voor verkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven.
 
 
Via de rotonde bij het kantoor van ZLM Verzekeringen en de Van Hogendorplaan kan het verkeer in en uit de Goese Polder.

Vanaf maandag 14 december wordt ook aan de verkeersveiligheid van het Admiraalsplein, beter bekend als de rotonde dicht bij de Stadspoort. Deze is dan die hele week niet toegankelijk voor fietsers. Tijdens de werken is het plein gesloten voor alle verkeer.

Ook hier wordt het rode asfalt van het bestaande fietspad verwijderd en daarna het nieuwe fietspad (in rood asfalt) aangelegd. De middengeleider tussen rijbaan en fietspad wordt versmald, zodat de snelheid van het fietsverkeer op de rotonde lager wordt. Hierdoor zijn fietsers eerder én beter zichtbaar voor alle auto’s op de rotonde.

De werkzaamheden duren één week, de rotonde wordt dan afgesloten voor fietsverkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven. In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 december wordt ook ’s nachts gewerkt. Het plein is dan gedeeltelijk gesloten.

Voor het aanpassen van allebei de rotondes is subsidie vanuit de Provincie Zeeland beschikbaar gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boris (5-12-2009 om 11:44)
Handig zeg, zo n smallere strook op een rotonde, dan moet je als fietser nog meer focussen op WAAR je fietst ipv of je voorrang krijgt van een automobilist.. Denk dat het afwachten blijft tot het daar fout gaat bij de stadspoort, overigens geld dat ook voor de kruising bij het gemeentehuis
Jaap Vergeer (5-12-2009 om 11:36)
De gemeente Goes wil zooo graag dat fietsers overal voorrang hebben dat zij dit ook gegeven hebben op de rotondes. 3VO / VVN heeft al jaren terug gezegd dat voorrang voor fietsers op rotondes levensgevaarlijk is. Waarschijnlijk moeten er eerst doden vallen voor dat Goes wakker wordt.
Zoop (5-12-2009 om 11:35)
Hogendorplaan - ringbaan, net zo een puinhoop, 2 richtingverkeer op de fietsstrook van de rotonde. Ze doen gewoon maar wat. Op het rotonde bord staat trouwens duidelijk de rijrichting aangegeven. zou de gemeente goes zich ook aan europeese regels willen houden ? Wat een incompetentie toch....
Zoop (5-12-2009 om 11:29)
Fokkerstraat - nansenbaan, ook zoiets. Daar komen nu ineens de fietsers van de tegenovergestelde richting spookrijden. Echt iets wat je verwacht als je ver hebt gereden op de snelweg. fietsers die rechtsom een rotonde pakken...
Zoop (5-12-2009 om 11:23)
Ik word ondertussen niet goed van die rotondes in goes die continu veranderd worden. Hadden ze dat niet in één keer goed kunnen doen? Ga anders maar eens in de marconi straat kijken. Daar is het normaal dat ze linksom de rotonde pakken. Goed geplanned goes, geld over zeker ??
Moeder (5-12-2009 om 10:55)
Als het netzo gaat als bij de rotonde bij de mc. Donald... mijn dochter heeft daar al een paar keer hard moeten remmen (vanuit Goes richting de mc. overstekend)om een aanrijding te voorkomen. Blij dat ze een beetje oplet, en dat terwijl de fietsers voorrang hebben.Die vind ik gevaarlijker geworden
Cookie-instellingen beheren