Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Maatregelen tegen overlast jaarwisseling

Toegevoegd: 04-02-2010, 09.27 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - De gemeente Veere vindt dat de vuurwerkcampagne op scholen eerder gestart moet worden. Ook moeten ondergrondse containers eerder afgesloten worden.
 

Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd in totaal voor zo'n 12.330 euro aan schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen. Dat was ongeveer 1.000 euro meer dan vorig jaar. In Koudekerke was het schadebedrag het grootst: 5.470 euro. Dat was voornamelijk het gevolg van schade aan een basisschool.
 
Naast de bovengenoemde maatregelen wil het college ook gebruik
gaan maken van buitengewoon opsporingsambtenaren die preven-
tief gaan optreden op dagen dat vuurwerk verkocht en afgestoken
mag worden, dit om overlast en vernielingen te beperken.
  
Veere laat weten dat waar mogelijk de schade op de daders verhaald zal worden. Volgens de gemeente wordt in sommige gevallen nog onderzocht wie de dader is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. (4-2-2010 om 10:24)
Vuurwerk is tegenwoordig een legale reden voor mensen om dingen te slopen en in de fik te zetten. Als het op deze manier moet, kan de overheid beter beslissen om vuurwerk te verbieden. Waarom kan het niet zo gedaan worden als in Belgie of Duitsland??
Cookie-instellingen beheren