Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 29 km

Man opgepakt voor zedenzaak met ontvoering

Toegevoegd: 09-02-2010, 14.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag een man aangehouden die wordt verdacht van de ontvoering en verkrachting van een 13-jarig meisje uit Huijbergen. Het meisje werd destijds weer vrijgelaten in Rilland.


De man die nu is aangehouden is een 23-jarige inwoner van Ossendrecht. In het politieonderzoek dat werd opgestart na het zedenincident half december, is de man volgens de politie als verdachte in beeld gekomen. De verklaring van het slachtoffer heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

Bij een zoeking in zijn woning werden dinsdagmorgen sporen gevonden die hem in verband brengen met de zaak. Forensisch rechercheurs hebben aanvullend onderzoek gedaan in de woning. De politie doet geen nadere mededelingen over de aangetroffen sporen. Het slachtoffer en haar familie zijn ingelicht over de aanhouding.

Het 13-jarig meisje fietste woensdagmorgen 16 december vorig jaar rond 07.30 uur over de Moerkantsebaan naar haar school in Bergen op Zoom toen ze werd ontvoerd door een onbekende, blanke man. Hij nam haar mee in een witte personenauto en verkrachtte haar. Enige tijd later liet de ontvoerder het meisje weer vrij in de buurt van het waterzuiveringstation in Rilland.

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben vorige week aandacht besteed aan de zaak. Daarop kwamen zo'n tachtig tips binnen die mede hebben bijgedragen aan de doorbraak in de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw'74 (9-2-2010 om 16:09)
O, ik hoop dat hij het is! Zulke figuren mogen niet rond blijven lopen! Onze kinderen kunnen niet eens meer veilig naar school fietsen! Hij mag van mij levenslang zitten!
Kelly (9-2-2010 om 15:51)
Jeetje dit is zo erg en dan zo jong nog oke jong oud het is even erg heel veel sterkte voor dit meisje en haar familie en hoop dat ze die gast een flinke straf geven maar jah hij zal er wel weer met een klein strafje er vanafkomen zo ishet nu eenmaal in nederland
Anoniem (9-2-2010 om 15:49)
goed werk vericht. Wat moet dit een nachtmerrie zijn geweest voor het slachtoffer. Heb de uitzending op opsporingverzocht gezien en geloof me het kippenvel stond op mijn armen. Heel veel sterkte voor het slagtoffer en de rest van haar familie dit moet gewoon een drama geweest zijn
Pieternel (9-2-2010 om 15:26)
Kijk, dat is mooi nieuws! Precies 1 week na het programma Opsporing Verzocht. Voor het meisje en haar familie heel veel sterkte!
Nvt (9-2-2010 om 15:20)
Als hij werkelijk de schuldige is dan levenslang opsluiten !!!
Muppie (9-2-2010 om 15:01)
Word altijd blij van dit nieuws, knap werk! Ik heb de uitzending gezien van Opsporing Verzocht. Wat vreselijk moet dat geweest zijn voor het meisje. Ik zeg zwaar straffen deze gast. In de bajes ermee en zijn straf volgt vanzelf. En zijn ... afhakken. Sterkte voor het slachtoffer en familie.
Cookie-instellingen beheren