Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 133 km

Minister wil informatie over drama

Toegevoegd: 09-03-2010, 16.23 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland is in gesprek met minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) over het familiedrama in Zierikzee.

Rabelink heeft de minister gisteren gebeld om te vragen om advies. Ook hebben de twee volgens een woordvoerder van de gemeente gesproken over nadere mogelijkheden voor het nemen van maatregelen.
 
“Hij heeft dit gedaan uit voorzorg voor een eventueel vervolg van een dreigende situatie voor de betrokkenen”, aldus de gemeente. De minister heeft de gemeente vandaag om uitgebreide informatie gevraagd. Deze is inmiddels verstrekt.
 
Morgen vindt in de Tweede Kamer een spoeddebat plaats over de toename van het aantal ernstige voorvallen van huiselijk geweld, zoals in Zierikzee. Het debat was al voor het drama in Zierikzee op de agenda gezet, maar mede door het verzoek van de minister lijkt het erop dat het drama in Zierikzee zeker naar voren zal komen tijdens het debat.
 
Zie ook:
- Familiedrama: 'Vrouw weigerde hulp' (08-03-2010)
- Zierikzee rouwt om slachtoffers drama (08-03-2010)
- Maandag condoleanceregister in Zierikzee (07-03-2010)
- Veel problemen in gezin Zierikzee (07-03-2010)
- Onderzoek drama nog in volle gang (07-03-2010)
- Al eerder familiedrama's in Zeeland (07-03-2010)
- Doden bij familiedrama in Zierikzee (07-03-2010)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren