Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser zwaargewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-03-2010, 18.23 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
HAAMSTEDE - Bij een aanrijding op de kruising Westerseweg-Hoogh Plaeteweg is aan het einde van de middag iemand zwaargewond geraakt.
 
Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 17.05 uur een automobilist en een fietser met elkaar in botsing.  Een 50-jarige automobilist uit Zierikzee reed over de Westerseweg in de richting van Burgh-Haamstede. Nadat hij onderdoor het viaduct van de N59 was gereden kwam van links een 41-jarige fietser uit Utrecht van de helling af en ontstond een aanrijding.

De automobilist remde nog heel sterk en reed daarbij tegen een paal. De fietser raakte dusdanig gewond dat naast twee ambulances ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. De gewonde is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De fietser had onder meer een beenbreuk en een hoofdwond.
 
De politie heeft ter plekke technisch verkeersonderzoek gedaan. De kruising was hiervoor enige tijd gestremd.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Walter (22-3-2010 om 11:01)
Hij zal ook nog wel een stevige zuidwester in de rug hebben gehad. Dan gaat het echt hard, doodeng. Goed dat hij niet op een racefiets zat, dan had hij de auto met z'n hoofd geramd in plaats van zijn voeten...
Harry (20-3-2010 om 08:21)
De ventweg zou over het viaduct moeten lopen, dan kan het niet weer gebeuren. Ik begrijp niet dat de provincie Zeeland voor deze onoverzichtelijke oplossing heeft gekozen. De helling verleidt je als fietser om snelheid te maken. Dat is niet goed, maar wel zeer voor de hand liggend dat het gebeurt.
Quemo (19-3-2010 om 22:58)
@Leo: Zolang mensen nog complete stadsbussen 'over het hoofd zien' slaat jouw opmerking in deze situatie nergens op. Er zijn geen belemmerende objecten waarbij het verschil maakt tussen normale fiets, ligfiets of voor mijn part een olifant. Wie fout was? Geen idee. Sterkte aan beide partijen.
Paul (19-3-2010 om 20:15)
Sterkte aan alle betrokkenen.
Bas Doll (19-3-2010 om 20:09)
De (lig)fietser had voorrang moeten verlengen aan de auto, maar wat wel zo is dat de fietser uit Utrecht komt en waarschijnlijk niet verwacht had og gezien heeft dat er een viaduct aanwezig was. Desalnietermin heel veel sterkte aan het slachtoffer en de bestuurder en zijn vrouw in de auto.
Bas Doll (19-3-2010 om 20:09)
Ik was als 1 van de 1e op het ongeval en heb als EHBOér 1e hulp verleent aan het slachtoffer. Ik heb ook de situatie gezien en gehoord van ooggetuigen en wil met klem zeggen dat de automobilist hier niet maar dan ook niets aan kan doen.
Cookie-instellingen beheren