Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser zwaargewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-03-2010, 18.23 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
HAAMSTEDE - Bij een aanrijding op de kruising Westerseweg-Hoogh Plaeteweg is aan het einde van de middag iemand zwaargewond geraakt.
 
Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 17.05 uur een automobilist en een fietser met elkaar in botsing.  Een 50-jarige automobilist uit Zierikzee reed over de Westerseweg in de richting van Burgh-Haamstede. Nadat hij onderdoor het viaduct van de N59 was gereden kwam van links een 41-jarige fietser uit Utrecht van de helling af en ontstond een aanrijding.

De automobilist remde nog heel sterk en reed daarbij tegen een paal. De fietser raakte dusdanig gewond dat naast twee ambulances ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. De gewonde is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De fietser had onder meer een beenbreuk en een hoofdwond.
 
De politie heeft ter plekke technisch verkeersonderzoek gedaan. De kruising was hiervoor enige tijd gestremd.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leo (18-3-2010 om 17:30)
Ik ken de bestuurder, let wel dat het hier om een ligfietser gaat, niet dat dat het minder erg maakt maar die zie je al helemaal niet. Sterkte voor allebei, want hij heeft het er niet makkelijk mee ( de bestuurder dan )
Harry (18-3-2010 om 15:27)
@ Fietser, de weg onderlangs het viaduct (Westerse weg) heeft voorrang, of er ook haaientanden staan weet ik niet, dan zijn deze bijna niet meer zichtbaar, ik rij wekelijks over dit kruispunt, het verbodsbord onderaan de Hoogh-Plaetweg slaat op het feit dat vanaf daar het 'fietspad' begint.
K (18-3-2010 om 14:58)
Wielrenners gebruik jullie verstand auto mobilisten verwachten niet dat u met 40a50 km/h aan komt sjezen. met auto's racen we op circuits waarom dan geen racebanen voor wielrenners dat zou de veiligheid zeer ten goede komen zowel voor de wielrenner als voor fietsers en voetganners
Kees (18-3-2010 om 14:04)
Op de achtergrond zie je de weg naar de kering. De auto kwam onder het viaduct vandaan, waar de kering overheen gaat. De Fietser kwam van het fietspad van de kering. Weliswaar staat er een bord (fietser had voorrang moeten verlenen), maar de fietser kan de auto pas op het laatste moment zien.
Fietser (18-3-2010 om 09:06)
Ken de situatie terplaatse niet, zie bord verboden voor motor en auto en een voorrangsbord (driehoek met punt naar beneden. Waar is het fout gegaan en heeft de auto voorrang of toch de fietser ondanks dat ie in de linkerflank is gereden. @kees jij kent de situatie zo te zien?
Roy Matthijs (18-3-2010 om 08:30)
Ik vind dat fietsers beter moeten opassen. Het ligt niet altijd aan de bestuurder van de auto
Cookie-instellingen beheren