Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Fietser zwaargewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-03-2010, 18.23 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
HAAMSTEDE - Bij een aanrijding op de kruising Westerseweg-Hoogh Plaeteweg is aan het einde van de middag iemand zwaargewond geraakt.
 
Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 17.05 uur een automobilist en een fietser met elkaar in botsing.  Een 50-jarige automobilist uit Zierikzee reed over de Westerseweg in de richting van Burgh-Haamstede. Nadat hij onderdoor het viaduct van de N59 was gereden kwam van links een 41-jarige fietser uit Utrecht van de helling af en ontstond een aanrijding.

De automobilist remde nog heel sterk en reed daarbij tegen een paal. De fietser raakte dusdanig gewond dat naast twee ambulances ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. De gewonde is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De fietser had onder meer een beenbreuk en een hoofdwond.
 
De politie heeft ter plekke technisch verkeersonderzoek gedaan. De kruising was hiervoor enige tijd gestremd.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (18-3-2010 om 01:38)
Dit is een zeer gevaarlijk punt, veel wielrenners/fietsers die gebruik maken van de afdaling daar om wat harder te gaan en daarbij vergeten dat er verkeer van rechts kan komen. Om de fout in het nieuwsbericht te verbeteren, het betreft het viaduct onder de N57, niet de N59. @ Kees: Welke helm?
Wielrenner (17-3-2010 om 23:14)
Het verkeer van links zie je prima aankomen maar verkeer van rechts totaal niet. questie van afremmen/stoppen en goed uitkijken. Er staan haaientanden + driehoekig bord dusja, maar de automobilist kan natuurlijk ook iets harder hebben gereden dan toegestaan, wat zoiezo vaak gebeurd in de polder.
Wielrenner (17-3-2010 om 23:14)
Sterkte aan zowel de fietser als bestuurder! Als wielrenner kom ik hier regelmatig en het blijft een punt om goed op te letten, zeker als je rechtdoor gaat! je komt hier met een gangetje van 35/40 naar beneden (zeker met zuidwesten wind als vandaag)
J. (17-3-2010 om 21:42)
Aan de auto te zien is het niet best met de fietser. Heel veel sterkte toegewenst!
Ricky (17-3-2010 om 21:11)
Erg veel medelijden met de betrokkenen, de fietser zowel als de bestuurder van de auto.
Kees (17-3-2010 om 20:50)
Het lijkt er op dat de fietser met flinke snelheid van de kering is gekomen en de auto heeft geramd. Als ik het goed zie ligt er ook een fietshelm op de weg. Die Ford Mondeo van de politie kwam uit Zierikzee. Die was niet vlot ter plaatse.
Cookie-instellingen beheren