Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 80 km

Uitslaande brand in woning Liniestraat Hulst

Toegevoegd: 23-02-2005, 21.43 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HULST - Een felle uitslaande brand in Hulst heeft woensdagmiddag voor grote schade gezorgd.

Rond het middaguur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een keukenbrand woedde in de Liniestraat. Daarop werden een tankautospuit, een hoogwerker en een Officier Van Dienst ter plaatse gestuurd. Tijdens het uitrukken zag de bevelvoerder van de Hulster tankautospuit al vlammen vanuit de woning komen en gaf daarop direct het sein "middelbrand".

Daarop ging ook een tweede tankautospuit naar het brandadres. Op hetzelfde moment poogden omstanders nog een kat die zich in de brandende woning bevond te redden, maar deze reddingsactie mocht helaas niet baten: de kat is omgekomen bij de brand.

De brandweerlieden hebben de brand met maar liefst zes stralen hoge druk bestreden. Met behulp van de hoogwerker van het Hulster brandweerkorps is de brand, die zich inmiddels ook naar het dak had uitgebreid, uiteindelijk na lange tijd blussen, gedoofd. De woning was door de brand dusdanig verwoest dat de brandweer de bovenwoning niet meer via de trap kon bereiken.

De brand heeft volgens het eerste onderzoek overigens een opmerkelijke oorzaak: de eerder genoemde hond was woensdagmiddag alleen thuis en heeft de brand zelf aangestoken. De hond is vermoedelijk op het gasfornuis gesprongen en heeft daarbij de zelfontsteker geraakt, een frituurpan die op het fornuis stond is daardoor in brand gevlogen en de brand heeft zich daarna verder uitgebreid. Toen de brandweer arriveerde kwamen de vlammen al uit het dak van de woning.

De woonstichting heeft voor de bewoners van de woning van vervangende woonruimte voorzien.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren