Politie en bergingsbedrijven druk voor forse gladheid

Toegevoegd: 04-03-2005, 17.19 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De politie en de diverse bergingsbedrijven in de provincie Zeeland hebben het de laatste uren erg druk. Door de heveige sneeuval van de laatste uren ligt op sommige wegen een pak sneeuw van ruim vijf centimeter en zodoende zijn al vele auto's van de weg geraakt.

Vele wegen spiegelglad
Op de rijksweg A58 was het meerdere malen raak. In totaal raakten tot nu toe vier personen gewond bij de ongevallen op de snelweg. Diverse doorgaande wegen, alsmede de snelweg A58 zijn eveneens glad. De wegbeheerders kunnen de benodigde hoeveelheid pekel echter maar nauwelijks aanvoeren en diverse doorgaande wegen zijn dus nog spiegelglad. Men hoopt dit de komende uren te gaan oplossen.

Een voorbeeld van een ongeval: op de A58 gebeurde rond kwart voor vijf een ongeval met een bestelbusje. De bestuurd(st)er van dit busje raakte door de gladheid in de berm en belandde op zijn zij in de sloot. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig geborgen. Tijdens deze melding kwamen alweer diverse andere meldingen binnen voor de Zeeuwse politie. Bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen rijdt af en aan naar, vanwege de weersomstandigheden van de weg geraakte voertuigen.

Gewonden
Door de gladheid gebeuren in de provincie ook enkele ongevallen waarbij één of meerdere personen gewond raakten. Rond één uur vanmiddag reed de bestuurder van een personenauto op de Goversweg in Kruiningen tegen een boom. Hij liet zichzelf onder doktersbehandeling stellen. Twee passagiers werden met ambulances naar het Oosterscheldeziekenhuis in Goes vervoerd.

Bij Rilland gebeurde rond kwart voor twee op de A58 eveneens een eenzijdig ongeval. Een man kwam daar met zijn auto tegen de vangrail in de middenberm nadat hij daarvoor in de rechterberm was beland. De man is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde overigens niet met de ambulance te worden overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Strooizout
Omroep Zeeland meld dat de provincie Zeeland vanavond extra sneeuwschuivers in gaat zetten om alle provinciale wegen sneeuwvrij te houden. Deze wegen zullen waarschijnlijk niet gestrooid worden in verband met het landelijke tekort aan strooizout ten gevolge van de grote sneeuwval deze week. Voor zover bekend zullen de gemeenten hun wegen nog wel strooien door middel van zout.

De politie raad iedereen aan goed op te letten en waar nodig de snelheid flink te verlagen. De medewerkers van de alarmcentrale en de meldkamer spreken van een hectische situatie en krijgen veel telefoontjes binnen met meldingen van ongevallen en gladheid op de wegen in de provincie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750