Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Bejaarde rechtdoor over rotonde

Toegevoegd: 08-06-2010, 21.39 uur
Door: Roland de Jong
SINT MAARTENSDIJK - Op de Provincialeweg in Sint Maartensdijk is dinsdagmiddag een 79-jarige automobilist uit de gemeente Tholen rechtdoor over een rotonde gereden.


De auto liep daardoor rond 17.15 uur een lekke voorband op. De 79-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij maar wist zich van de aanrijding niets meer te herinneren. Gezien zijn leeftijd en het feit dat hij niets had gemerkt van de aanrijding, werd zijn rijbewijs ingenomen.

De band van de auto werd ter plaatse vervangen door een familielid. Een ander familielid ging met de man voor de zekerheid even langs de HAP.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De situatie (9-6-2010 om 13:45)
@ anton, de situatie is dat we een enorm toenemend aantal bejaarde automobilisten krijgen die allemaal willen blijven rijden tot uit noodzaak hun rijbewijs word ingenomen. laat ze maar eens opnieuw examen doen met 65 jaar, dan faalt 99% onherroepelijk.
Anton (9-6-2010 om 11:51)
Onvoorstelbaar dat sommige mensen gelijk een oordeel vellen. Zonder de werkelijke situatie te kennen!!
Ik (9-6-2010 om 11:46)
Sommigen kunnen nog goed rijden maar ze moeten vanaf 70,75 jaar opnieuw 'examen' ofzo laten (af)ryden.Dan zie je het gauw genoeg, de keuring van nu stelt echt niks voor.Hebben wy jammer genoeg zelf meegemaakt en als fam. sta je machtelooos.'t Kan ook zyn dat deze man een tia of iets gehad heeft.
Jaap Vergeer (9-6-2010 om 11:32)
In Nederland wordt de ziekte Alzheimer/Dementie beschermd en niet de zieke. De zieke is bijna niet onder curatele te krijgen tot dat er dit soort bijna rampen gebeuren. Je moet er niet aandenken wat er gebeurd zou zijn als daar kinderen gefietst hadden.
Hans (9-6-2010 om 08:44)
Onvoorstelbaar dat die mensen nog steeds een rijbewijs kunnen hebben. Voor het zelfde geld had ie eerst nog een fietser/kind/andere auto geraakt.
Cookie-instellingen beheren