Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Paard uit sloot Koudekerke gered

Toegevoegd: 18-06-2010, 13.33 uur
Door: Roland de Jong
KOUDEKERKE - Twee brandweerploegen zijn vrijdag lange tijd bezig geweest in Koudekerke om een te water geraakt paard te redden.


Het paard werd rond 11.30 uur in zijn benarde positie aangetroffen in een watergang achter een terrein aan de Breeweg. Brandweerploegen uit Middelburg en Koudekerke moesten er aan te pas komen om het dier weer op het droge te trekken.

Bij de redding, die in totaal anderhalf uur duurde, werd ook gebruik gemaakt van een kraanmachine. Hiermee werd het paard opgetild en op het droge getrokken.

Over de exacte toestand van het paard is niets bekend.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wil&wil (19-6-2010 om 15:12)
Wat oordeelt iedereen toch snel...zonder de situatie te kennen! Paard was geschrokken tijdens het naar de wei brengen en ontsnapt en tijdens het vangen in de sloot belandt.
Bienie (19-6-2010 om 13:58)
Super werk van de brandweer ik heb ook al eens mijn paard uit de sloot moeten laten halen omdat ze tijdens buitenrit schrok en zonder pardoes de sloot in gleed.. fijn dat dit paard weer op het droge terecht is gekomen.
Hulde (19-6-2010 om 11:23)
Ik vraag me als marga af hoe het met de afrastering zit. het komt n.l. wel erg vaak voor dat er b.v. ineens dieren op de rijbaan staan of in de sloot liggen. wel een dure hobby willen, maar blijkbaar is een degelijk hek al snel te duur.
Ingrid (18-6-2010 om 19:30)
Ik krijg er tranen van in mijn ogen, geweldig , brandweermannen en vrouw, jullie verdienen zowiezo al respect, maar dit vind ik supergeweldig !!! HIEP HIEP HOERA VOOR DE BRANDWEER!!! groetjes ingrid merbis
Jolanda (18-6-2010 om 14:48)
Idd een applausje voor de brandweer is het zeker waard, ze stonden en staan altijd maar weer klaar voor mens en dier
Marga (18-6-2010 om 13:49)
Jeetje nog aan toe, vorige week zelfde verhaal in Lewedorp met een stier! Kan dat nu niet afgerasterd worden? Arme dieren.
Cookie-instellingen beheren