Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Rescue Vlissingen barst los

Toegevoegd: 04-08-2010, 13.04 uur - Update: 04-08-2010, 14.54 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Rescue Vlissingen is vanmiddag om 12.00 uur officieel geopend door burgemeester Dijkstra van Vlissingen.


Direct na de opening werd een gloednieuwe reddingswaterscooter officieel overgedragen aan Reddingsbrigade Nederland. Deze waterscooter wordt gestationeerd in Vlissingen.

Nu vindt een doorlopend gevarieerd programma plaats met demonstraties, informatiestands, trainingen, etc.. Verschillende gastsprekers geven een toelichting bij de diverse demonstraties en het programma.

Een van de hoogtepunten wordt de show van dit aerobaticteam uit Jordanië. Dit team, dat in 1976 is opgericht, verzorgt om 15.00 uur een vliegshow met veel spannende manoeuvres. De Falcons willen door het formatievliegen de combinatie van vliegkunst, cultuur, vrede en vriendschap uit Jordanië overbrengen op het publiek.

Vervolgens verzorgt de Koninklijke Luchtmacht om 16.00 uur een spectaculaire demonstratie met een F-16. Als het weer het toelaat krijgt het publiek de hoge show te zien boven de unieke locatie Westerschelde. Deze F-16, die is gestationeerd op vliegbasis Leeuwarden, geeft een perfect beeld van de mogelijkheden van dit wendbare toestel. Beide vliegshows zijn vanaf de Boulevards en het Badstrand goed te volgen.

Als hulpverleningsinstanties hun werk moeten doen tijdens een incident of calamiteit, moeten omstanders altijd afstand houden en is er geen tijd om vragen te stellen of te beantwoorden. Tijdens Rescue Vlissingen kan dat wel! Een brand blussen, auto openknippen, meevaren op een reddingsvlet of piloten ontmoeten? Het kan allemaal tijdens de Rescue Vlissingen 2010!

Natuurlijk is ook HVZeeland.nl dit jaar weer vertegenwoordigd op Rescue Vlissingen. U vindt ons pal naast de groene centrale post bij de Pilots Corner bij restaurant Raymondo.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.rescuevlissingen.nl.

Meer Rescue-nieuws van vandaag:
- Voorbereidingen Rescue Vlissingen 2010


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kim (6-8-2010 om 00:14)
HET WAS FANTASTISCH !!!! en ontzettend mooi ik was blij verrast en ontzettend ontroerd !!! bedankt iedereen die even langs kwam bij de Bourgondiër om ons te feliciteren !! ons jaar kan niet meer stuk !!!!
Erik (5-8-2010 om 09:02)
Kim gefeliciteerd met je houwlijkaanzoek ik wens je een goed houwlijk met jeroen.(vlissinger ik geef je gelijk dat die wijk bewoner niet moet klagen
Vlissinger (4-8-2010 om 22:43)
Het was druk maar ook gezellig druk, wij hebben onze kleindochter mee genomen en het was genieten (zeker voor de foto liefhebbers, prachtige wolkenpartijen). Vlissingen mag trots zijn op dit geslaagd evenement.
Vlissinger (4-8-2010 om 18:40)
Mensen hebben ook altijd wat te klagen he. Wordt er wat leuks en spectaculairs georganiseerd, wordt er altijd gezocht naar redenen om te klagen.. Jammer
Wijkbewoner (4-8-2010 om 14:37)
Ja gezellig, alleen moet je in paauwenburg om je boodschappen pak de fiets , men parkeerd nu al op parkeerplaatsen bij het winkelcentrum nachtdiensten uit de zorg hopelijk een beetje kunnen slapen vandaagvoorvannacht sterkte en werk ze
Cookie-instellingen beheren