Politie vordert rijbewijzen in

Toegevoegd: 22-10-2010, 08.58 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vannacht de rijbewijzen ingevorderd van twee beginnend bestuurders.

Op de Ringlaan in Breskens werd rond 02.20 uur het rijbewijs van een 19-jarige jongeman uit Breskens ingevorderd door de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij meer dan vier keer teveel had gedronken. De officier van justitie beslist verder of de jongen zijn rijbewijs al dan niet terugkrijgt.

Omstreeks 00.30 uur reed een personenauto met te hoge snelheid over de rotonde op de Rondweg in Sluis. Agenten zagen dat de bestuurder vol in de remmen moest om geen ongeval te veroorzaken en lieten de auto daarop stoppen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Oostburg, moest een blaastest ondergaan en bleek meer dan drie keer teveel te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Dan kwam er vanuit Goes nog een melding dat een meneer donderdagavond flink aan het bier had gezeten. Deze man zou tóch in zijn auto stappen en richting Zierikzee aan het rijden zijn. Het kenteken werd doorgegeven aan de agenten en zij troffen de beschreven personenauto. De bestuurder werd gemaand te blazen, maar het blaasapparaat gaf een 'P' aan.

Een 'P' geeft aan dat de blazende persoon niet gedronken heeft. De agenten legden de reden van hun controle uit aan de man en deze verklaarde dat hij inderdaad de hele avond aan het bier had gezeten; alcoholvrij bier...


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (25-10-2010 om 07:36)
@Dan durven jullie wel he blauwen !!! , het zal je kind of familielid maar zijn die word aangereden door een beschonken persoon. Kijken of je dan ook zo loopt te zeiken!!! Schrijf eens een brief naar Den Haag met het verzoek voor meer blauw.
Michel (22-10-2010 om 15:38)
Goeie grap jongens..NOT.. Dit is natuurlijk afgesproken...
Dan durven jullie wel he blauwen !!! (22-10-2010 om 13:25)
Dan durven ze wel op een melding af te gaan hoor,maar als je hier in terneuzen een melding doet{zoals al zovaak} over harddrugsdealers in de bomenbuurt,wat elke dag opnieuw gebeurt,dan zie je ze nooit...want ze durven niet.ze zijn bang voor de mini gangsta s.Is dat nu het justitieele apparaat hier??
R. (22-10-2010 om 13:00)
Die gast reed langs me toch ik stond de wachten op de stoplicht. Ik dacht waar heeft deze gast last van? En later bleek dat die achterna gezeten werd.
Thera (22-10-2010 om 11:39)
Compliment voor die laatste meneer. Alleen heeft die meneer wat minder aangenaam gezelschap gehad donderdagavond die een melding hebben doorgegeven... laag niveau.
Stoer hoor (22-10-2010 om 11:08)
Rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven is niet normaal meer zeker als je het net hebt maar dat is ruig zeker tegenwoordig? tot ze iemand aan of dood rijden zitten ze te janken in de rechtbank ik heb zoon spijt ik heb er geen meedelijden mee maar de straffen zijn zo laag hier in nederland