Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Motorrijder (33) aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging

Toegevoegd: 03-04-2024, 10.46 uur
Motorrijder (33) aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Een 33-jarige man uit Vlissingen is dinsdagavond aangehouden omdat hij levensgevaarlijke capriolen uithaalde op zijn motor. De politie achtervolgde de man door verschillende plaatsen.


Een motoragent zag de verdachte rond 22.00 uur rijden op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Omdat de motor van de verdachte geen licht had, wilde de agent hem controleren. Maar de motorrijder ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging door Middelburg, Koudekerke, Dishoek en weer terug naar Vlissingen.

Tijdens die achtervolging haalde de motorrijder levensgevaarlijke capriolen uit, aldus de politie. Zo reed hij rond de 160 km per uur waar de maximaal toegestane snelheid 50 km per uur was. Ook reed hij over een fietspad, slingerde over een rotonde en reed hij door rood.  

Uiteindelijk kon de man gestopt worden op de Badhuisstraat in Vlissingen. Hij weigerde van zijn motor af te stappen toen agenten hem dat vroegen en werkte niet mee. Agenten moesten de man met kracht en behulp van de wapenstok aanhouden omdat hij zich verzette. De man bleek geen rijbewijs te hebben en wilde niet meewerken aan een blaastest. Hij zit nog vast. De motor had een vals kenteken.  

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (5-4-2024 om 20:09)
Nogmaals, iemand zonder rijbewijs voor motor , mag nog steeds geen motorrijder genoemd worden.!!
Michel (4-4-2024 om 09:55)
Deze hersenloze motorrijder zo hard mogelijk aanpakken. Tijd dat dit uitschot van de openbare weg verdwijnt
Vlissingen (3-4-2024 om 17:38)
Beetje raar motor lag bij domino's voor en verdachte werdt bij hoek stadhuis aangehouden
Emergo (3-4-2024 om 16:48)
@Jaap Je kunt maar beter in de USA gaan wonen daar doen ze graag wat wij schijnt te willen.
Gevaar voor anderen (3-4-2024 om 16:31)
Is het 't waard om dit soort figuren te achtervolgen met auto/motor als ze met zulk extreem gevaar voor anderen rijden dóórdat ze achtervolgd worden? Is wellicht een drone of politiehelikopter te gebruiken als alternatief? Fijn dat ze gepakt zijn, maar de burger loopt wel extreem risico door zulke achtervolgingen.
Mijn mening (3-4-2024 om 16:29)
Ik heb die gek zien rijden met de politie er achteraan op de vlissingseweg zonder licht. Valt mee dat hij het heeft overleeft. Moet wel zeggen dat de motoragent uitstekend uitstekend kan rijden.
Cookie-instellingen beheren