Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Jongen zwaargewond door vuurwerkbom

Toegevoegd: 17-11-2010, 19.27 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - In Hoek is vanmiddag iemand zwaargewond geraakt nadat een vuurwerkbom ontplofte. Dat meldt de politie.


Vanmiddag rond 14.40 uur kwam bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er een vuurwerkbom was afgegaan in de Burgemeester Hendrik Wolferthof in Hoek en dat daarbij iemand gewond was geraakt.

Een drietal jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar hadden samen een vuurwerkbom gemaakt middels koperen pijpjes en het kruit van een aantal strijkers. Ze hadden het kruit in de pijp gestopt en één van de jongens was naar buiten gegaan en had de koperen pijp dichtgeslagen met het gevolg dat de pijp ontplofte.

Het slachtoffer, een 14-jarige jongen is met de ambulance naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gebracht. Hij liep zware verwondingen aan zijn hand op. De gealarmeerde traumahelikopter uit Rotterdam is niet meer ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Denny (19-11-2010 om 11:53)
Waar ik mij het meeste aan erger, is dat er mensen gaan lopen zeuren van als dit als dat. In deze situatie is alleen de jongen het slachtoffer en as is verbrande turf.
Thijs (19-11-2010 om 09:15)
Jullie hebben allemaal praatjes @Sjaak je bent echt een knuppel Je kan wel zeggen van Je bent een runt al je met vuurwerk stunt Maar je hebt geen hard als je het verdriet onderschat Ik ben een goede vriend van die jonge
Ingeborg (19-11-2010 om 08:04)
3: Niet echt het moment om zijn fouten te bekritiseren, of wel? Hij heeft wel een erg grote prijs betaald om erachter te komen dat hij stom is geweest. En om dat reacties te plaatsen over de kosten van ambulances e.d.?!
Ingeborg (19-11-2010 om 08:02)
2: Natuurlijk zou je op je 14e beter moeten weten. Maar daar gaat het niet om. Op je 14e ben je nog steeds een kind. En het is wel een kind dat hier verminkt is geraakt voor het leven.
Ingeborg (19-11-2010 om 08:01)
1: Jeetje mensen, denk eens na. Waar gaan sommige van deze reacties over? Zijn jullie allemaal zo geweldig dat je nog nooit een fout hebt gemaakt. Iets stoms gedaan waar je later spijt van had?
Mr. Musli (19-11-2010 om 01:30)
Jullie zijn zelf allemaal zo heilig 1. hoe kan je kinderen van 14&15 nou kwalijk nemen om met vuurwerk te spelen,het kind is nieuwschierig en moest het waarschijnlijk stiekumpjes uitvinden hoe dat nou allemaalwerkte..helaas ging het deze x fout en ga mij nou ni zeggen dat je het nooit heb geprobeert
Cookie-instellingen beheren