Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 38 km

Jongen zwaargewond door vuurwerkbom

Toegevoegd: 17-11-2010, 19.27 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - In Hoek is vanmiddag iemand zwaargewond geraakt nadat een vuurwerkbom ontplofte. Dat meldt de politie.


Vanmiddag rond 14.40 uur kwam bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er een vuurwerkbom was afgegaan in de Burgemeester Hendrik Wolferthof in Hoek en dat daarbij iemand gewond was geraakt.

Een drietal jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar hadden samen een vuurwerkbom gemaakt middels koperen pijpjes en het kruit van een aantal strijkers. Ze hadden het kruit in de pijp gestopt en één van de jongens was naar buiten gegaan en had de koperen pijp dichtgeslagen met het gevolg dat de pijp ontplofte.

Het slachtoffer, een 14-jarige jongen is met de ambulance naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gebracht. Hij liep zware verwondingen aan zijn hand op. De gealarmeerde traumahelikopter uit Rotterdam is niet meer ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (19-11-2010 om 00:47)
Al die strijd hier, het zal je eigen kind maar overkomen ! Die jij zo goed heb voorgelicht over de gevaren. als hij met andere vuurwerkslachtoffers (verminkte hand/oog kapot) langs scholen voorlichting gaan geven schrikt dat veel meer af dan een oud vuurwerkfilmpje in de klas. Sterkte.
Chicka68 (18-11-2010 om 21:02)
Daar gaan we weer. Wanneer komt er een verbod op vuurwerk-verkoop aan particulieren? Laat de gemeente een groot vuurwerkfestijn houden, zodat ook de minder bedeelden daarvan kunnen genieten. Dan vermijdt je ook de domme burger die zichzelf en een ander in gevaar brengt hetzij verwond!!!
Ikkuhh (18-11-2010 om 20:03)
Je bent een rund als je met zulke OPMERKINGEN stunt !!! denk na... voordat je iets zegt !!! van mien
... (18-11-2010 om 20:01)
Tss, houw je commentaar even bij je !!! het zou jouw kind maar zijn!!! kijken of je dan nog zo praat !!!
Mark (18-11-2010 om 19:34)
De ouders de kosten laten betalen waar slaat dat op hebben zij die bom gemaakt. het is gewoon stom en erg triest van die jongens maar hebben we zulke dingen allemaal niet gedaan
Martin (18-11-2010 om 18:23)
En Sjaak heeft helemaal gelijk .
Cookie-instellingen beheren