Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand loods Aagtekerke

Toegevoegd: 20-11-2010, 07.40 uur
Door: Roland de Jong\
AAGTEKERKE - In een loods aan de Prelaatweg in Aagtekerke heeft vanochtend een grote brand gewoed.

Even voor zes uur in de ochtend kwam de melding binnen dat er brand woedde op het terrein bij Melse Maljaars. Er werden direct twee bluswagens ter plekke gesdtuurd. Toen later de aanvullende informatie kwam dat er vlammen te zien waren in de loods, werd er opgeschaald naar grote brand. Dit resulteerde in de inzet van een derde tankautospuit, een commandowagen en een haakarmvoertuig met commandocontainer.


Omdat er sprake was van een slechte bluswatervoorziening werd besloten om ook de watertankwagen van de brandweerkazerne in Oost-Souburg met spoed ter plaatse te laten komen. Voor de zekerheid werd ook een ambulance naar het brandadres gestuurd.

In de loods bleken twee grote shovels in brand te staan. De brandweer had enige tijd nodig om het vuur onder controle te krijgen. Rond kwart over zeven was de brand 'meester'. Uitbreiding naar naastgelegen loodsen kon voorkomen worden. Over de ontstane schade is nog niets bekend. Er zijn metingen gedaan om te kijken of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Voor zover bekend was dat niet het geval.

De brandweer is nog bezig met het nablussen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tt (21-11-2010 om 20:39)
@kees bij prio 1 is blauw blauw verplicht. Is nou eenmaal wettelijk vast gelegd
Walchenaar (21-11-2010 om 18:15)
@kees Waar jij je al niet druk om maakt zeg ik denk dat onze hulpdiensten heel goed zelf kunnen bepalen wanneer zij optische en GELUIDSIGNALEN voeren
Nanda (21-11-2010 om 07:50)
Beste kees,er zijn ook mensen die claxoneren zo vroeg....even van je luie krent en aanbellen kan voor sommige mensen ook he.
Kees (20-11-2010 om 23:22)
Beste familie Maljaars/ de Visser, we leven met jullie mee en hopen dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. Groeten van familie Joosse. Hulpdiensten: jullie reden vanmorgen vroeg met veel lawaai langs Vlissingen, alleen zwaailichten voeren was op dat tijdstip toch voldoende geweest?
Piet (20-11-2010 om 16:44)
Goed dat er zo snel opgeschaald is. Je weet het maar nooit wat er nog kan komen. Geen gevaarlijke stoffen? Schadelijke stoffen komen altijd vrij bij een brand. Dit omdat de verbranding niet volledig is. Vandaar dat de brandweer altijd ademlucht draagt. Er was voor de omgeving dus geen gevaar.
Cookie-instellingen beheren