Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand Nisse nog niet onder controle

Toegevoegd: 29-12-2010, 17.31 uur - Update: 29-12-2010, 18.14 uur
Door: Roland de Jong
NISSE - De grote woningbrand aan het Dorpsplein in Nisse is nog niet meester. kort geleden werd de brand opnieuw uitslaand bij het dak.


Even na vijf uur werd de brand op de bovenverdieping van de woning opnieuw heviger. Er kwamen opnieuw vlammen uit het dak. Dit keer bleven de vlammen langere tijd zichtbaar. Momenteel komen er nog steeds af en toe vlammen uit het dak.

De brand werd vanmiddag rond tien voor half vier ontdekt. Sindsdien is een flink aantal brandweerlieden bezig met de bestrijding ervan. Inmiddels is nog een extra brandweervoertuig ingezet. Het gaat om een speciaal schuimblusvoertuig.

Rond kwart over zes was een groot deel van het dak beschadigd. Een flink aantal dakpannen is naar beneden gevallen. Dankzij de afzetting raakte hierbij niemand gewond.


Zie ook:
- Grote woningbrand Dorsplein Nisse  (29-12-2010)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TM (29-12-2010 om 19:43)
@ex brandweerman: Wat bedoeld u? Leg het eens uit in gewone lekentaal oftewel voor de gewone burger. wie heeft de leiding en beslist er over zo'n binnenaanval te ja of te nee en wat bedoeld u met achter het hekje?
Mar (29-12-2010 om 19:41)
Eeej, brandweermannen, waarom mag je geen binnenaanval meer doen? (Ik neem aan dat dat de brand van binnen het huis uit bestrijden) Kan iemand dat uitleggen?
Ex brandweerman (29-12-2010 om 19:26)
Veiligheid voor het personeel moet altijd bovenaan staan, maar bij leeft toch wel erg het gevoel dat er helemaal geen binnenaanval meer mogelijk is, niemand durft nog de verantwoording te nemen, met het risico om straks achter het hekje plaats te mogen nemen. Bewoners sterkte!
Ook brandweerman (29-12-2010 om 18:51)
Als je nu al dik 3 uur bezig bent om dit brandje uit te maken.... Zoals al door ander vermeld...........op de dakpannen spuiten heeft totaal geen nut tot de brand door het dak heen komt. Maarja, je mag tegenwoordig niet meer naar binnen. Ook dit is het laatste nieuwe Nedelandse brw.beleid.
R. Jacobse (29-12-2010 om 18:44)
Al iets bekend over de oorzaak?
TM (29-12-2010 om 18:32)
@brandweerman: Die mensen die nu blussen zullen uw bericht niet lezen.........., maar ik denk wel dat ze aan eigen veiligheid denken. Binnenaanval klinkt raar, maar zal wel een term zijn. Bewoners ik wens u sterkte toe.
Cookie-instellingen beheren