Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 2 km

Grote brand bij Kwadendamme

Toegevoegd: 19-01-2011, 03.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KWADENDAMME - Bij een boerderij aan de Zwaaksedijk in Kwadendamme heeft vannacht enige tijd brand gewoed. De brandweer sprak van een grote brand.

Rond om 1.30 uur kwam de een melding binnen van brand in de monumentale boerderij De Rode Hoeve. Vanwege het rieten dak van de boerderij en de lastige waterwinning is er opgeschaald naar grote brand.
 
Al vrij snel na aankomst van de brandweer, bleek de brand te woeden in een houten duivenhok van 10 bij 8 meter voor de boerderij. Met de inzet van drie blusvoertuigen uit Baarland, ’s Gravenpolder en Ovezande was de brand snel onder controle en kon overslag naar de boerderij worden voorkomen.


Overige aanrijdende eenheden en het grootschalige watertransport hoefde hierdoor niet meer ter plaatse te komen. Om 2.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het duivenhok met daarin circa 100 duiven in volledig uitgebrand. De duiven zijn bij de brand omgekomen. De boerderij heeft geen schade opgelopen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dekker (20-1-2011 om 13:11)
@roza. Ja hoe kan dat nou heej. Hoe vliegt een huis in brand?? door korstsluiting, brandstichting of door iemand die iets onoplettends doet dat zal bij dit ook zo zijn he. Of worden duivenhokken uitgeloten voor een mogelijkheid om in de brand te vliegen??
Dekker (19-1-2011 om 10:38)
O,o,o dat is het ergste wat een duivenmelker kan over komen. IK wens je veel sterkte!
Jetty (19-1-2011 om 10:34)
Arme dieren - geen schijn van kans ! Ook triest voor de eigenaar - waarschijnlijk jaren met liefde mee gefokt. Hopelijk geen brandstichting maar een technische oorzaak.
Roza (19-1-2011 om 09:36)
Hoe kan dat nou,is dit geen brandstichting- hoe kan een duivenhok nou in de fik vliegen!
Kees (19-1-2011 om 06:33)
Het valt mij op dat de laatste maanden er steeds s'nachts loodsen uitbranden bij boerderijen. Wel door heel Zeeland heen, maar allemaal s'nachts.
Cookie-instellingen beheren