Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bij ongeval Arnemuiden

Toegevoegd: 25-10-2003, 09.11 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ARNEMUIDEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Arnemuiden omstreeks 00:40 uur een ernstig ongeval gebeurd. Op de Spoorstraat was een scooterrijder met zijn passagier door nog onbekende oorzaak met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal gevlogen.

Eén van de personen op de scooter, een 17-jarige jongen uit Arnemuiden, belandde bewusteloos naast de scooter. De tweede persoon op de scooter raakte lichtgewond. Direct na de eerste melding werd de ambulance 7324 gealarmeerd, toen deze ter plaatse was vroeg deze meteen om assistentie van een tweede ambulance. Daarna volgde ook nog de inzet van een derde ambulance.

De brandweer van Arnemuiden rukte ook met hoogste prioriteit uit met de tankautospuit 4534. Bij dergelijke ongevallen wordt vaker inzet van de brandweer gevraagd. Zij kunnen dan assisteren door de plek des onheils door middel van grote lampen wat extra te belichten, zo hebben de hulpverleners beter zicht op de situatie en de slachtoffers. De slachtoffers zijn beiden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Degene die bewusteloos naast de scooter belandde, de 17-jarige Arnemuidenaar, was er ernstig aan toe. Deze liep veel verwondingen op aan o.a. het hoofd en was slecht aanspreekbaar, hij liep een schedelbasisfractuur op. Ook hij liep hij enkele kneuzingen en botbreuken op. Hij werd eerst naar het ziekenhuis in Vlissingen overgebracht, hij is later echter met spoed overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam, in de ambulance waarin de jongen vervoerd werd zaten twee verpleegkundigen.

Het tweede slachtoffer, een 18-jarige jongen eveneens uit Arnemuiden, had een gescheurde lip en enkele schaafwonden, hij is overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis in Goes. Naast de drie ambulances was overigens ook de HAP-arts van Walcheren (7311) ter plaatse. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend, de scooter is waarschijnlijk afgeschreven. Beide jongens droegen overigens geen helm, deze is voor scooters wel verplicht. Volgens omstanders was de brommer opgevoerd, onderzoek van de politie zal moeten uitwijzen of dit het geval was.

Overigens gebeurde er op 21 april van dit jaar een dergelijk ongeval zo'n 100 meter na de plaats waar dit ongeval gebeurde. In deze straat zijn diverse verkeersremmende maatregelen en geldt een 30 kilometer zone. Toen raakte een 8-jarig meisje eveneens zwaargewond, ook zij had een schedelbasisfractuur. Toen zou de Rotterdamse traumahelikopter ter plaatse komen maar deze werd op het laatste moment gecancelled.

Misschien moet er toch nog eens grondig gekeken worden naar de veiligheid in deze straat want de maatregelen die al genomen zijn lijken niet voldoende.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren