Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km
-->

Grote multidisciplinaire controle Goes

Toegevoegd: 26-05-2011, 22.00 uur - Update: 27-05-2011, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is donderdagavond een grote multidisciplinaire controle. Naast de politie deden ook diverse andere instanties mee.


Aan het einde van de middag werd op het terrein van het voormalige tuincentrum bij de 's-Heer Hendrikskinderendijk een grote controleplaats ingericht. Er werd een groot aantal voertuigen opgesteld en ook werd een grote truck van de Koninklijke Marechaussee neergezet. Vanaf de controleplaats werd een aantal motorrijders en een speciaal drugsteam aangestuurd dat weggebruikers naar de controleplaats moest leiden.

Doel van de controle, die nog tot middernacht zal duren, is criminaliteitsbestrijding op het gebied van diverse wetten en sociale voorzieningen. De opzet is volgens de politie niet alleen het uitdelen van bekeuringen of het verrichten van arrestaties, maar ook het uitwisselen van informatie. De Politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Sociale Recherche en de Arbeidsinspectie werkten samen om met in achtneming van hun eigen bevoegdheden en taken overtreders op te sporen.

De politie richtte zich op de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en overtredingen/criminaliteit in de breedste zin van het begrip. De belastingdienst gebruikte een speciale scanauto om wanbetalers op te sporen om hen vervolgens hun openstaande saldo te laten betalen. Gebeurde dat niet, dan volgde beslaglegging of inbeslagname van het voertuig. Verder werd onder meer gecontroleerd op het onterecht rijden op rode diesel. De sociale recherche richtte zich op bijstandsfraude.

Mede dankzij de inzet van het speciale drugsteam van de politie kon een groot aantal drugstoeristen worden gepakt. Zij moesten ter plekke hun drugs afgeven en een boete betalen. De politie inde tussen de 4.000 en 5.000 euro van drugstoeristen die drugs wilden uitvoeren naar het buitenland. Zij kregen per persoon een boete van € 400,-.

Tijdens de controle werd ook een openstaande boete geind van € 300,-. In een achterbak van een Belgische personenauto werd vuurwerk aangetroffen en dat is door de agenten in beslag genomen. De Koninklijke Marechausse controleerde vooral op identiteitsdocumenten, maar er werden geen vervalsingen aangetroffen.

Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op 7 voertuigen en er werd € 2.146,- contant afgerekend door mensen die hun motorrijtuigenbelasting niet hadden betaald.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (28-5-2011 om 09:03)
@ Margo: Nounou, Wake up voor het te laat is??? Je lijkt die vent van Judgements day wel! Wat is er mis met wanbetalers, fraudeurs en ga zo maar verder aanpakken? Niets toch? In je eigen belang zou ik je adviseren de dingen toch wat positiever te zien hoor!
Michael (28-5-2011 om 07:32)
Wat heb je nou aan kleine visjes, als je niet de moeite neemt om de grote te pakken.
Piet piraat (28-5-2011 om 00:30)
Margo, huilen omdat mensen gepakt worden die geen belasting betalen, geen rijbewijs hebben of ongekeurd rondrijden slaat nergens op! Goed werk van de overheid, ook inbrekers en pedofielen worden regelmatig opgepakt, of kijk je nooit naar het nieuws, op tv..
J.a.francken (27-5-2011 om 22:49)
Niets te verbergen niets te vrezen. Val in de eerste groep zoals iedereen zou moeten vallen. Kleine opbrengst? Misschien wel in vergelijking met Vlissingen, maar die controles vonden in een risico buurt plaats. Overigens doet het aantal schrijf,spel en stijl-fouten in voorgaande reacties mij vrezen
Margo (27-5-2011 om 21:17)
Zgn. onder het mom van criminaliteitsbestrijding.Ziet niemand dat langzamerhand de burgers en dat zijn wij, de zogenaamde grootste crimineel voeden en betalen,uitgeknepen tot op het bot,geen rechten meer,alleen plichten, en mogen zwijgen van de wieg tot aan het graf,Wake up voor het te laat is,
Pieter (27-5-2011 om 20:48)
Hele mooie actie, wie geen achterstallige betaling heeft of geen rijbewijs heeft hoeft toch niets te vrezen. En MIES wij worden armer door dieven en wanbetalers en niet door deze politie actie. Wie zich aan de regels houdt kan toch zonder problemen verder. Alleen BANDIETEN moeten boeten.
Cookie-instellingen beheren