Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 63 km
-->

Grote multidisciplinaire controle Goes

Toegevoegd: 26-05-2011, 22.00 uur - Update: 27-05-2011, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is donderdagavond een grote multidisciplinaire controle. Naast de politie deden ook diverse andere instanties mee.


Aan het einde van de middag werd op het terrein van het voormalige tuincentrum bij de 's-Heer Hendrikskinderendijk een grote controleplaats ingericht. Er werd een groot aantal voertuigen opgesteld en ook werd een grote truck van de Koninklijke Marechaussee neergezet. Vanaf de controleplaats werd een aantal motorrijders en een speciaal drugsteam aangestuurd dat weggebruikers naar de controleplaats moest leiden.

Doel van de controle, die nog tot middernacht zal duren, is criminaliteitsbestrijding op het gebied van diverse wetten en sociale voorzieningen. De opzet is volgens de politie niet alleen het uitdelen van bekeuringen of het verrichten van arrestaties, maar ook het uitwisselen van informatie. De Politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Sociale Recherche en de Arbeidsinspectie werkten samen om met in achtneming van hun eigen bevoegdheden en taken overtreders op te sporen.

De politie richtte zich op de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en overtredingen/criminaliteit in de breedste zin van het begrip. De belastingdienst gebruikte een speciale scanauto om wanbetalers op te sporen om hen vervolgens hun openstaande saldo te laten betalen. Gebeurde dat niet, dan volgde beslaglegging of inbeslagname van het voertuig. Verder werd onder meer gecontroleerd op het onterecht rijden op rode diesel. De sociale recherche richtte zich op bijstandsfraude.

Mede dankzij de inzet van het speciale drugsteam van de politie kon een groot aantal drugstoeristen worden gepakt. Zij moesten ter plekke hun drugs afgeven en een boete betalen. De politie inde tussen de 4.000 en 5.000 euro van drugstoeristen die drugs wilden uitvoeren naar het buitenland. Zij kregen per persoon een boete van € 400,-.

Tijdens de controle werd ook een openstaande boete geind van € 300,-. In een achterbak van een Belgische personenauto werd vuurwerk aangetroffen en dat is door de agenten in beslag genomen. De Koninklijke Marechausse controleerde vooral op identiteitsdocumenten, maar er werden geen vervalsingen aangetroffen.

Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op 7 voertuigen en er werd € 2.146,- contant afgerekend door mensen die hun motorrijtuigenbelasting niet hadden betaald.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. (27-5-2011 om 20:35)
"groot aantal drugstoeristen" ? boete = 400 euro, 5000 opgehaald = max 12,5 drugstoerist. Hoeveel auto's er gecontroleerd zijn zien we nergens. Lijkt erop dat deze actie maar een schamele opbrengst heeft gemaakt. 7 voertuigen in beslag en nog geen 10.000 euro aan boetes en achterstallig. Als je de kosten van de inzet berekent, dan heeft dit alleen maar enorm veel geld gekost. (drugsteam, marrechausee, belastingdienst, sociale recherche + materieel en agenten)
Arie (27-5-2011 om 19:51)
Geweldig dit soort acties, voetgangers hebben volledig vrij spel tegenwoordig, echte criminelen weten dit ook, steeds vaker te herkennen aan dure glimmende schoenen en lederen koffertjes/tassen.
Lion (27-5-2011 om 18:50)
Tis natuurlijk wel zo,dat als je alles in orde hebt zoals het hoort,zoals banden goed,en nog wat van die dingen,niks te vrezen hebt. in feite,ben je een gevaar op de weg,en voor iedereen,een moorwapen(in bepaalde zin) als je het niet in orde hebt
MarkusH (27-5-2011 om 18:39)
En ondertussen worden er mensen verkracht, bestolen. Maaar super trots als ze beetje dope pakken...Doeloos.. burgers pesten ipv de burger dienen....Geloof ook niet dat agenten zelf dit efficient vinden.. Iemand met gezond verstand snapt dat dit gewoon niet opschiet. Peace
Frans (27-5-2011 om 16:25)
Nee tuurlijk doe je het niet voor de boetes, je doet het voor de veiligheid... natuurlijk. Heel mooi als je de schuldige pakt, maar al die onschuldige irriteer je hiermee ook mateloos, sta je een half uur te wachtten tot ze klaar zijn met je auto te vernagelen!
John (27-5-2011 om 16:16)
Prima actie , zeker op drugs en alcohol , en mensen de zonder rijbewijs rijden , waar het rijbewijs ervan al is ingevorderd. Maar deze actie's moeten wel onaangekondigd uitgevoerd worden ! En veel vaker !
Cookie-instellingen beheren