Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 41 km
-->

Grote multidisciplinaire controle Goes

Toegevoegd: 26-05-2011, 22.00 uur - Update: 27-05-2011, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is donderdagavond een grote multidisciplinaire controle. Naast de politie deden ook diverse andere instanties mee.


Aan het einde van de middag werd op het terrein van het voormalige tuincentrum bij de 's-Heer Hendrikskinderendijk een grote controleplaats ingericht. Er werd een groot aantal voertuigen opgesteld en ook werd een grote truck van de Koninklijke Marechaussee neergezet. Vanaf de controleplaats werd een aantal motorrijders en een speciaal drugsteam aangestuurd dat weggebruikers naar de controleplaats moest leiden.

Doel van de controle, die nog tot middernacht zal duren, is criminaliteitsbestrijding op het gebied van diverse wetten en sociale voorzieningen. De opzet is volgens de politie niet alleen het uitdelen van bekeuringen of het verrichten van arrestaties, maar ook het uitwisselen van informatie. De Politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Sociale Recherche en de Arbeidsinspectie werkten samen om met in achtneming van hun eigen bevoegdheden en taken overtreders op te sporen.

De politie richtte zich op de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en overtredingen/criminaliteit in de breedste zin van het begrip. De belastingdienst gebruikte een speciale scanauto om wanbetalers op te sporen om hen vervolgens hun openstaande saldo te laten betalen. Gebeurde dat niet, dan volgde beslaglegging of inbeslagname van het voertuig. Verder werd onder meer gecontroleerd op het onterecht rijden op rode diesel. De sociale recherche richtte zich op bijstandsfraude.

Mede dankzij de inzet van het speciale drugsteam van de politie kon een groot aantal drugstoeristen worden gepakt. Zij moesten ter plekke hun drugs afgeven en een boete betalen. De politie inde tussen de 4.000 en 5.000 euro van drugstoeristen die drugs wilden uitvoeren naar het buitenland. Zij kregen per persoon een boete van € 400,-.

Tijdens de controle werd ook een openstaande boete geind van € 300,-. In een achterbak van een Belgische personenauto werd vuurwerk aangetroffen en dat is door de agenten in beslag genomen. De Koninklijke Marechausse controleerde vooral op identiteitsdocumenten, maar er werden geen vervalsingen aangetroffen.

Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op 7 voertuigen en er werd € 2.146,- contant afgerekend door mensen die hun motorrijtuigenbelasting niet hadden betaald.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yari (27-5-2011 om 16:10)
@Hans Otten. Niet zo badinerend beste man, als iedereen zich fatsoenlijk aan de regels zou houden....DAN zou dit minder vaak nodig zijn. Gewoon je zaken voor elkaar hebben dan is er niets aan de hand.
Dave (27-5-2011 om 10:05)
Ze laten goed zien,dat de staat veel geld nodig heeft,auto's worden in beslagen genomen worden voor sloop prijs verkocht en de stalling kosten mag de gene ook nog eens betalen,de regering zijn nog veel grootere criminelen,dan wie dan ook.
Marleen (27-5-2011 om 10:02)
Moordenaars grote dieven die laten ze lopen maar de gewone burgen ja die kunne ze aanpakken he politie niks aan opdoeken als je ze nodig heb zijn ze er toch niet bij mij werd ingebroken belde de politie ze hedden het druk ongelofelijk
Peter (27-5-2011 om 09:08)
Goed bezig!!! Dit moeten ze iedere maand doen, en niet alleen in Goes of Vlissingen maar zeker ook in Terneuzen.
Mies (27-5-2011 om 08:10)
Zo ze heben de buit weer binnen .... kunnen ze de kas weer lekker vullen en wij worden steeds armer . ziek word je van justitie en overhijd
Jos (27-5-2011 om 07:41)
Goede zaak ,na Vlissingen nu ook eens actie in Goes. Welke stad volgt? Hoe meer rotzooi van de weg wordt gehaalt hoe beter (drugs)
Cookie-instellingen beheren