Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 140 km

Bejaarde raakt rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 03-06-2011, 22.04 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft vrijdag het rijbewijs ingenomen van een bejaarde man. Hij had daarvoor twee verkeerspalen omver gereden.

De 78-jarige Oost-Souburger was rond 16.30 uur met zijn auto over een wegversmalling gereden in de Lekstraat. Daarbij reed hij ook de twee verkeerspalen omver. Vervolgens reed hij met zijn auto door een groenstrook en kwam tot stilstand tegen een boom.


De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. De man werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd in overleg met justitie besloten zijn rijbewijs in te vorderen.

Volgens de politie werd het rijbewijs ingenomen omdat het vermoeden bestaat dat de man niet langer beschikt over de rijvaardigheid dan wel over de lichamelijke of geestelijke geschiktheid, vereist voor het besturen van een of meer categorieën van motorrijtuigen waarvoor dat rijbewijs is afgegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kiki (4-6-2011 om 21:21)
Ik werd tijdens het paseren van de wegversmalling ingehaald door deze man, god zij dank geen schade aan onze auto. En als een wonder niet op het tegemoedkomend verkeer geklapt. Deze man was echt flink van de kaart! Hij had een dodelijk ongeluk kunnen veroorzaken. Terecht dus.
M (4-6-2011 om 16:55)
En dan zeggen ze iets van de jeugd van tegenwoordig dat ze niet goed in het verkeer opletten ik zag van de week nog een oude vrouw die zomaar van de stoep afreed en bijna tegen mij fiets botste. de jeugd is het niet alleen ze zouden eingeleijk de wet moeten veranderen 65 + met het openbaar vervoer!!
Lia L. (4-6-2011 om 16:53)
Men zegt verstand komt met de jaren,maar wanneer die er niet komt moet een ander de verantwoordelijkheid op zich nemen.
Jeroen (4-6-2011 om 14:50)
Goedzo, zo hoort u niet uw autovoertuig te besturen, ga dan fietsen of neem een scootmobiel, maar pak die auto niet meer als je hem niet kan besturen. Niks mis met paaltjes, je kan autorijden of je kan het niet, niet gaan zeuren hoor.
J (4-6-2011 om 14:17)
@ Ronny, jij bent niet bekend met deze wegversmallingen? @ Lia, Groot gelijk. @ Gemeente Vlissingen: wegversmallingen weghalen, en drempels neergooien ! Dat haalt de snelheid eruit, de wegversmalling doet mensen alleen maar harder rijden "Nog even ervoor.." of "het kan nog net.."
Mark (4-6-2011 om 13:38)
@Lia Die obstakels zijn er juist om de veiligheid te verbeteren. Die ouwe knakker had voor hetzelfde geld een klein kindje dood gereden. Van mij mogen ze best paaltjes van massief beton neerzetten voor mensen die dronken achter het stuur kruipen.
Cookie-instellingen beheren