Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vermiste duikers gevonden

Toegevoegd: 18-06-2011, 13.52 uur
Door: Roland de Jong
WILHELMINADORP - De hulpdiensten zijn vanmiddag massaal uitgerukt na een melding dat er twee duikers werden vermist in de Oosterschelde.

De melding kwam rond 13.00 uur binnen. De duikers zouden zich bevinden in de buurt van duikplek Het Sas. Direct werd groot alarm geslagen. De traumahelikopter, diverse brandweerploegen en ambulances werden met spoed ter plekke gestuurd. De brandweer sprak van een groot waterongeval.


De politiehelikopter die zich bij het festivalterrein van Concert at Sea bevond ging ook ter plekke om te helpen zoeken. Verder werd ook de KNRM-reddingboot Harder van het station Neeltje Jans gealarmeerd.

Na ongeveer een half uur kwam het bericht dat de duikers vermoedelijk terecht waren. De twee waren opgepikt door een jacht en verkeerden in goede gezondheid. Ze hoefden niet behandeld te worden door de ambulancedienst.

Zie ook:
- Dossier duikongevallen in Zeeland


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (18-6-2011 om 20:00)
Heel toevallig heb ik de duikers op grote afstand zien liggen op de Oosterschelde, en ben blij dat ik ze ongedeerd aan boord heb kunnen halen, ik heb ze vervolgens bij de Zandkreeksluis aan wal gebracht. Het was me een dagje wel. Groeten van de schipper van het jacht
Jaap Eurocent (18-6-2011 om 19:06)
Lia heeft gelijk en zal het wel beletten dat haar vent, als ze die mag hebben, , bij ontij gaat duiken. De rekening bij de veroorzakers presenteren lost discussies als deze eenvoudig op.
Golf 3 (18-6-2011 om 18:49)
Mee eens kees golf, ik wordt ook niet goed van die duikers die idd klauwen met geld kosten omdat ze te onervaren, onvoorbereid of gewoon te goedkoop zijn om de duiksport normaal uit te voeren. gewoon alles rekening man !
Ine (18-6-2011 om 16:15)
De wind geeft golven en maakt de stroming in de Oosterschelde erger. Het is geen sloot met stil staand water. Leren duikers dat tegenwoordig niet meer. Helaas misschien Belgen?
Andere zuunige zeeuw (18-6-2011 om 15:58)
Beter 10 keer voor niks uitgerukt dan 1 keer te weinig!
Kees golf (18-6-2011 om 15:29)
Gewoon niet gaan duiken met zulk ontstuimig weer, word beetje misselijk van die duikers, tis iedere keer wat, kost klauwen met geld, helicopters, duikers, brandweer, ambulances.. laat ze anders zelf de kosten eens betalen, dan laten ze het wel
Cookie-instellingen beheren