Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer assisteert bij berging boot

Toegevoegd: 02-07-2011, 17.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De brandweer van Vlissingen heeft zaterdagmiddag geassisteerd bij de berging van een solarboat. De boot was tijdens de Dutch Open Solarboat bij Vlissingen over de kop gegaan.


Omdat de boot op zijn kop in het water lag moest er een kraan aan te pas komen om de boot uit het water te takelen. De Vlissingse brandweer stond stand-by voor eventuele gevaarlijke situaties. De Dutch Open Solarboat Challenge is de internationale versie van de Zeeuwse zonnebootrace.

Het is voor de tweede keer dat de organisatie in Zeeland plaatsvindt. Er werd in negen verschillende etappes gestreden op het Veerse Meer, het Kanaal door Walcheren en het Dok in Vlissingen. Sinds donderdag streden zo'n 25 boten die varen op zonne-energie om het Nederlands kampioenschap.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tinus (3-7-2011 om 23:26)
Vezelversterkte kunststoffen (--> brandbare hars) + Accu's (google eens op LiPo) + elektronica + zeewater= potentieel gevaarlijke situatie.....
Bas (2-7-2011 om 18:55)
Waarom moet daar de brandweer voor paraat staan? Er worden vaker boten uit het water gehaald, daar is een ondersteboven takeling toch niets vreemds aan?
Cookie-instellingen beheren