Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij kettingbotsing A58

Toegevoegd: 27-07-2011, 10.57 uur - Update: 27-07-2011, 11.49 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij een grote kettingbotsing op de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland zijn zeker vijf mensen gewond geraakt.


Rond 10.00 uur brak tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden brand uit in een bestelbus. Er zou sprake zijn geweest van forse rookontwikkeling uit de motorkap en hierdoor zouden diverse voertuigen op elkaar zijn gebotst. Volgens de eerste gegevens gaat het in totaal om zeker tien voertuigen; negen auto's die op elkaar botsten en de bestelbus.

Er werden vier ambulances, drie brandweerwagens, twee traumahelikopters en een motorambulance opgeroepen. Uiteindelijk werden de helikopters niet meer ingezet. Zeker vijf personen raakten gewond. Diverse slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over het letsel van de gewonden is nog niets bekend.

De A58 is momenteel nog afgesloten in de richting van Arnemuiden. Er staan kilometerslange files op de snelweg in beide richtingen. Ook de wegen rondom het knooppunt Middelburg zijn volgestroomd. Vanuit Middelburg-centrum staat op de Schroeweg een lange file richting de snelweg. Ook vanaf de andere zijde, vanuit het industriegebied Vlissingen-Oost staat op de Sloeweg Noord een lange file.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat de situatie rond 13.00 uur de weg weer kan worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bas (27-7-2011 om 11:28)
Sterkte aan alle betrokkenen!
Cookie-instellingen beheren