Weerbericht:
Tropisch warm en veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij kettingbotsing A58

Toegevoegd: 27-07-2011, 10.57 uur - Update: 27-07-2011, 11.49 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij een grote kettingbotsing op de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland zijn zeker vijf mensen gewond geraakt.


Rond 10.00 uur brak tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden brand uit in een bestelbus. Er zou sprake zijn geweest van forse rookontwikkeling uit de motorkap en hierdoor zouden diverse voertuigen op elkaar zijn gebotst. Volgens de eerste gegevens gaat het in totaal om zeker tien voertuigen; negen auto's die op elkaar botsten en de bestelbus.

Er werden vier ambulances, drie brandweerwagens, twee traumahelikopters en een motorambulance opgeroepen. Uiteindelijk werden de helikopters niet meer ingezet. Zeker vijf personen raakten gewond. Diverse slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over het letsel van de gewonden is nog niets bekend.

De A58 is momenteel nog afgesloten in de richting van Arnemuiden. Er staan kilometerslange files op de snelweg in beide richtingen. Ook de wegen rondom het knooppunt Middelburg zijn volgestroomd. Vanuit Middelburg-centrum staat op de Schroeweg een lange file richting de snelweg. Ook vanaf de andere zijde, vanuit het industriegebied Vlissingen-Oost staat op de Sloeweg Noord een lange file.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat de situatie rond 13.00 uur de weg weer kan worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaakie (27-7-2011 om 12:48)
Die 10km/u extra heeft niks te maken met brand onder de motorkap. Eerder een technisch mankement. Het ongeluk zelf ontstond doordat 1 of meer mensen niet goed reageerden op zo'n situatie. Moet wel 1 ding erbij zeggen: Hogere snelheid oke, maar hou je hoofd dan wel meer bij de weg en handel ernaar.
Marco (27-7-2011 om 12:46)
Ach ja, zo heeft iedereen weer wat te mekkeren over afstand en snelheid. Vroeger gingen ze lopend of met paard en wagen,toen had je dit niet. Misschien moeten ze iedere zeurende zeeuw weer paard en wagen geven.
Marijke (27-7-2011 om 12:41)
Afstand houden blijkt zéér moeilijk te zijn. 130 km hard mogen rijden, dit is het eerste geval op naar het volgende incident met misschien nog grotere ongelukken tot gevolg. Met dank aan onze fijne regering!!
SlowRider (27-7-2011 om 12:39)
Ik snap het wel hoor, ik rijd iedere dag over de A58 richting Goes. Mensen kleven, kijken amper in de binnenspiegel bij het in-en uitvoegen van rijbaan, ze komen snel naar de rechterbaan na het inhalen waardoor je als achterliggende rijder niet meer tijdig kan remmen als er plotseling iets gebeurd.
Marjolein (27-7-2011 om 12:38)
@Cracker,Heel erg makkelijk om vanuit je luie stoel even te vertellen wat je in zo'n situatie moet doen.Daar is een spreekwoord voor namelijk:de beste stuurlui staan aan wal. Wacht maar tot je zelf in zoiets terecht komt en dan kun je erover meepraten.Verder wens ik iedereen veel sterkte toe.
Stefan (27-7-2011 om 12:37)
Ik lees nergens dat het ongeluk is gebeurd vanwege het verhoogde snelheidslimiet van 130? Hoe komen onderstaande mensen aan deze conclusie? Ik las ergens wel dat er een dichte rookontwikkeling was. Ik neem aan dat je dan toch niet 130 blijft rijden als je daar in terecht komt?
Cookie-instellingen beheren