Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstige dierenmishandeling

Toegevoegd: 23-08-2011, 18.04 uur
Door: Roland de Jong
SINT ANNALAND - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een paard op dinsdag 16 augustus in een wei aan de Oude Zeedijk in Sint Annaland.

Op de bewuste dinsdag werd tussen 04.30 en 18.30 uur een paard, dat daar in de wei liep, met een scherp voorwerp gestoken. Het dier liep hierbij een steekwond op in de buik aan de linkerzijde. Ook had het dier verschillende striemen op de huid. De wond, zo'n 10 cm diep en 4 cm breed, is door een dierenarts bekeken, behandeld en verzorgd. De verwonding was zodanig dat het longvlies net niet is geraakt en het paard zal geheel herstellen.


De eigenaar van het paard, een 54-jarige man uit de gmeente Tholen, heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling. De politie zoekt mensen die iets van deze mishandeling hebben gezien of die weten wie dit heeft gedaan. Men kan zich melden bij het politiebureau in Tholen of bellen naar 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jud (23-8-2011 om 18:19)
Verschrikkelijk! De dader wordt hopelijk gauw gepakt en bestraft voor poging tot moord. Want dat is het. Laat mij eerst even een half uurtje met die persoon, dan zal ik even op mijn manier uitleggen waarom je dieren niet mishandeld en misbruikt. Heel veel sterkte voor paard en eigenaar! Beterschap!
Patricia (23-8-2011 om 18:18)
We leven in een zieke wereld. Degene die dit op zijn of haar geweten heeft zou ik graag hetzelfde geven wat hij of zij heeft gedaan. Ik ben een grote dierenvriend, dieren zijn beter dan mensen, meestal.
Angelique (23-8-2011 om 18:10)
En dan graag aan mij doorgeven dan kan ik verder gaan bij hem met mishandelen !
Cookie-instellingen beheren