Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 104 km

's-Gravenpolder landskampioen

Toegevoegd: 19-09-2011, 17.04 uur
De winnaars uit 's-Gravenpolder
De winnaars uit 's-Gravenpolder
© Foto: Ard Nieuwenhuijse
Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - Voor het tweede opeenvolgende jaar is een brandweerploeg van de gemeentelijke Brandweer Borsele Nederlands kampioen geworden op de landelijke finale brandweerwedstrijden.

Nadat vorig jaar de brandweerploeg uit Ovezande er vandoor ging met de beker, neemt de ploeg van ’s-Gravenpolder hem dit jaar mee naar de kazerne. Afgelopen zaterdag streden de negen beste ploegen van Nederland in Oisterwijk voor de landelijke prijs Klasse 112 in en won de ploeg van ‘s-Gravenpolder de landelijke finale met 1400 punten. De ploeg had zich in drie voorrondes weten te kwalificeren voor deze wedstrijd.


De wedstrijd speelde zich af in een bos in de omgeving van Oisterwijk. Hier was na een politieachtervolging een auto op een boom gereden, waarbij de bestuurder gewond was geraakt en de brandweer ter assistentie werd opgeroepen. Tijdens het assisteren bij de politie en ambulance veroorzaakten enkele lichte explosies wat luide knallen en glasgerinkel in een naastgelegen restaurant.

Hierdoor ontstond brand op de eerste verdieping, ontwikkelde zich rook, liep een ober snijwonden van het glas op en vluchten bezoekers van het terras. De brandweer moest daardoor gelijk inzetten op dit nieuwe incident om alle slachtoffers te redden en de brand te blussen.

Tijdens de inzet verslikte een agent zich ook nog in een snoepje en raakte hierdoor bijna onwel. De chauffeur / pompbediener moest haar helpen om het snoepje uit haar keel te krijgen. Om de gehele klus te klaren werd o.a. de hulp ingeroepen van hulpverleningsvoertuig en een voertuig met watertank.

Na afloop van de wedstrijd vond in de avond de prijsuitreiking plaats door Burgemeester Hans Janssen in de brandweerkazerne van Oisterwijk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niek (21-9-2011 om 19:33)
Kweet niet, Alles kan in de praktijk gebeuren........, Dus ook bij wedstrijden!!
Niek (20-9-2011 om 14:13)
Blusgroep 's Gravenpolder, Bij deze nog een keer Gefeliciteerd met deze overwining!! En dat 'sheer Arendskerke ook als zeeuwse ploeg, een overwining haalt! Een suporter...........
Kweetniet (20-9-2011 om 10:35)
"Tijdens de inzet verslikte een agent zich ook nog in een snoepje en raakte hierdoor bijna onwel". gelukkig fictie, want de brave dienders eten natuurlijk geen snoepjes bij een inzet.
Een bewoner van arendskerke (19-9-2011 om 17:49)
Whaaaaaa wat een leuke foto van jullie !!! van harte gefeliciteerd mannen, met jullie NL kampioenschap. A.S zaterdag op na Den Helder, hopen dat we net zo ver komen als jullie. een trotse arendskerkenaar...
Cookie-instellingen beheren