Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 8 km

Discobus mist rotonde door dikke mist

Toegevoegd: 02-10-2011, 06.35 uur - Update: 02-10-2011, 14.22 uur
De discobus kwam op de Rondweg Biggekerke tot stilstand
De discobus kwam op de Rondweg Biggekerke tot stilstand
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets
KOUDEKERKE - Op Rondweg van Koudekerke (N288) is in de nacht van zaterdag op zondag de discobus van de Hooizolder in Westkapelle recht over een rotonde heen gereden.
 
Het eenzijdige ongeval vond rond 04.30 uur plaats. De chauffeur, een 34-jarige man uit Vlissingen, werd vanwege de dikke mist verrast door de rotonde en reed er vervolgens met de bus recht overheen. De bus kwam op de Rondweg Biggekerke tot stilstand.


Bij het ongeval raakte gelukkig niemand gewond. In de bus zaten op het moment van het ongeval geen passagiers.   Bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen heeft een hekwerk en een verkeersbord vanonder de bus getrokken waarna de bus zelfstandig verder kon rijden naar een veilige plek.
 
De bus raakte beschadigd aan bumper, voorruit en verlichting. Ook de rotonde liep schade op. Door de wegbeheerder (provincie) werd noodbebording geplaatst in verband met de verkeersdrukte.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Denis (2-10-2011 om 11:59)
Die chauffeur had beter de bus kunnen nemen!
Jojo (2-10-2011 om 11:17)
Als ik zo naar de remsporen kijk dan heeft hij toch wel iets te hard gereden in DICHTE mist?
Marcel (2-10-2011 om 10:59)
Misschien de volgende keer de snelheid eens aanpassen aan het zicht. Gelukkig dat er geen passagiers aanwezig waren anders was het veel slechter afgelopen aangezien niemand een gordel draagt.
SlowRider (2-10-2011 om 10:58)
De chauffeur reed daar voor het eerst dan ? Je zou natuurlijk ook gewoon je snelheid aan kunnen passen als je zo'n mistbank in rijd. Scheelt ook een hoop ellende...
Henk (2-10-2011 om 10:37)
De mist was, ten tijde van het maken van deze foto's, kennelijk al weer behoorlijk opgetrokken !
Henk (2-10-2011 om 10:29)
Is goed afgelopen, gellukig geen verkeer op de rotonde. Lijkt mij verstandig tijdens dikke mist met een gepaste snelheid te rijden. Aangezien de bus de andere kant van de rotonde gehaald heeft en de rem sporen ook een behoorlijke lengte hebben is dit naar mijn idee niet echt zacht gegaan.
Cookie-instellingen beheren