Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 95 km

File door verkeerscontrole A58

Toegevoegd: 09-10-2011, 18.23 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op de A58 tussen Oost-Souburg en Middelburg is gisteravond een file ontstaan als gevolg van een politiecontrole.


Volgens de politie werd tussen 22.40 en 00.40 uur gecontroleerd. Het ging alleen om het verkeer vanuit Vlissingen richting Middelburg. Twee politieauto's met zwaailichten aan stonden schuin op de weg en het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.

Zichtbaarheid

Rijkswaterstaat zorgde voor een matrixbord dat weggebruikers vroeg de snelheid te minderen. De brandweer leverde een aggregaat met verlichting De situatie was desondanks erg slecht zichtbaar omdat er een file van ongeveer een kilometer ontstond en de aanwijzingen niet op zo'n grote afstand van de politiewagens stonden. Weggebruikers reden dus met hoge snelheid richting de file waar op sommige momenten slechts stapvoets werd gereden. Er gebeurden voor zover bekend geen ongelukken.

De politie heeft enkele honderden automobilisten gecontroleerd op rijbewijs en kentekenbewijs. Op vrijwillige basis werd geregeld ook in het voertuig en de kofferbak gekeken. Bij drie bestuurders is een overschrijding van de maximale toegestane hoeveelheid alcohol geconstateerd, Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vince (9-10-2011 om 22:08)
Dit is niet de eerste keer!!! Ze hebben dit volgens mij op 17 september ook al eens gedaan, op bijna de zelfde plek. Dit lijkt mij meer op een z.g.n. roadblock training.
Wen (9-10-2011 om 21:57)
Ow ja.. ff aanvullen we reden er rond 22.30 uur!! levensgevaarlijk!!
Wen (9-10-2011 om 21:55)
Sorry maar dat matrixbord stond echt nog niet aan... ??? klopt ook lekker veel van .. lekker gevaarlijk als ze dit nog een keer doen geef het dan na de oprit van oost-souburg dan aan!!
Klaas (9-10-2011 om 21:10)
Wat was dat een levens gevaarlijke situatie zeg, wie gaat er nou in een bocht midden op de snelweg een controle houden. doe dat voortaan op een parkeerplaats of zo. sukkels!!!! mannen denk voortaal ff na voor je zo'n actie gaat doen, de actie opzich heb heb ik geen probleem mee maar wel de plaats..
Monique (9-10-2011 om 20:47)
Wij reden er om ca. 00.10 voorbij, maar toen stond alleen de politieauto er nog met z'n zwaailichten aan en het matrixbord met de mededeling: matig uw snelheid. Verder wisten we totaal niet wat er aan de hand was. Tot dit bericht. Vreemde plek om zo'n actie te houden.
M.O. (9-10-2011 om 20:24)
Bravo mannen m/v ! Wat een levensgevaarlijke situaties ontstonden daar zeg. Dit verzin je toch niet, wat een incompetentie.
Cookie-instellingen beheren