Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 48 km

Man niet schuldig aan overval

Toegevoegd: 17-11-2011, 19.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 19-jarige Vlissinger is vandaag veroordeeld tot een celstraf van drie maanden waarvan 32 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij  een taakstraf uitvoeren.


Tegen de man was twee weken geleden een celstraf van drie maanden plus de uitvoering van een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur geëist. De taakstraf werd hem bij een eerdere zaak opgelegd. De officier van justitie gaf tijdens de zitting twee weken terug aan dat de Vlissinger niet schuldig was aan de overval op een woning aan de Rietkraag in Vlissingen op 25 oktober vorig jaar. Wel werd hij verantwoordelijk gehouden voor heling van een horloge.

Op de bewuste avond waren de bewoner van het pand aan de Rietkraag en zijn negen­jarig zoontje alleen thuis, toen zijn werden overvallen door twee mannen. Ze sloegen de vader met een koevoet en zijn zoontje werd met een mes bedreigd. De overvallers vertrokken met geld en sieraden.

De politie kwam de Vlissinger op het spoor dankzij één van de overvallers. Bij een huiszoeking werd het horloge aangetroffen. De Vlissinger hield van meet af aan vol niets met de overval te maken te hebben gehad. Het horloge zou hij in Amsterdam hebben gekocht. De rechtbank beoordeelde die verklaring als "kennelijk leugenachtig"; onzin dus.

Zie ook:
- OM: Vlissinger niet schuldig aan overval (03-11-2011)
- Jeugddetentie voor Vlissinger na overval (13-09-2011)
-
TV-Uitzending levert 16 tips op (01-12-2010)
-
Overval in Opsporing Verzocht (29-11-2010)
-
Gewapende overval in Vlissingen (26-10-2010)
- Overvallers aangehouden (18-01-2011)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren