Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto te water in Westdorpe

Toegevoegd: 16-12-2011, 14.43 uur
Door: Roland de Jong
WESTDORPE - In Westdorpe zijn de hulpdiensten vandaag enkele uren bezig geweest met een te water geraakte auto.


Rond 11.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een bij de Finlandweg in Westdorpe een auto in het water lag. Alleen het dak van de auto was af en toe zichtbaar. Onduidelijk was of er nog mensen in het voertuig zaten.

Zodoende werd er al snel opgeschaald naar middelongeval. Dit betekende dat er twee duikploegen ter plekke kwam; die van Goes en die van Terneuzen. Ook spoedden zich twee ambulances uit Terneuzen en enkele politie-eenheden naar de plek des onheils.

Al vrij snel werd duidelijk dat de auto al zeker een uur in het water moest liggen. De locatie werd in de tussentijd bijgesteld naar de Industrieweg, waar de auto ter hoogte van het CZAV-gebouw in het water lag. Er werd een zoekactie op touw gezet waarbij eerst in de auto zelf werd gezocht naar mogelijke slachtoffers.

Toen hier niemand werd aangetroffen, werd de kanaalarm verder afgezocht. De duikbrandweer hanteerde hierbij onder meer de halvecirkelmethode waarmee systematisch naar drenkelingen kan worden gezocht. Uiteindelijk werd ook in de omgeving niemand aangetroffen en de actie werd zodoende beëindigd.

Het voertuig moest echter nog wel uit het water worden gehaald en zodoende bleven duikers ter plaatse om de berger te assisteren. Rond 13.30 uur kon de auto uit het water worden gehaald. Het bleek te gaan om een voertuig met Belgisch kenteken. De eigenaar moet nog worden achterhaald.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Westdorpse (17-12-2011 om 00:09)
Oh ik las net dat een belg aangifte had gedaan dat zijn auto gestolen was? Zet daar een groot vraagteken bij. Als je een auto steelt met een belgisch kenteken in Axel, waarom dan daar er vanaf zien te komen?
E muller (16-12-2011 om 21:50)
Als de bestuurder/ster de plek heeft verlaten ,zonder het ongeval te melden ,dan ook maar alle kosten van de hulpdiensten laten betalen
Mariska (16-12-2011 om 19:50)
Wel erg vreemd dat er niemand gevonden is in of bij het voertuig, lijkt me toch niet dat je, nadat je te water bent geraakt, uit je auto klimt en dan gewoon wegloopt.
Alfred (16-12-2011 om 18:39)
Ik ben benieuwd naar het onderzoek. Auto in de sloot, ramen open en geen slachtoffers die zich gemeld hebben. Hmmm, apart !
Jedidja (16-12-2011 om 15:52)
Gelukkig niemand verdronken!!
Cookie-instellingen beheren