Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk, niemand wil helpen

Toegevoegd: 17-12-2011, 10.29 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagavond een brommerrijder ernstig gewond geraakt. Hij is naar Rotterdam gebracht. Het duurde enige tijd voordat het ongeluk werd gemeld omdat omstanders geen 112 wilden bellen.


Rond 20.50 uur kwam een man met zijn brommer ten val op de Edisonweg. Een Poolse passant zag het ongeluk gebeuren en vroeg omstanders om hulp. Zij wilden hem echter niet helpen en hijzelf had geen telefoon. Hij moest vervolgens naar de Paul Krugerstraat lopen om daar pas iemand te treffen die hem te hulp schoot en 112 belde.

De brommerrijder bleek er ernstig aan toe te zijn. Hij had vermoedelijk een neurotrauma en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Het traumateam uit Rotterdam werd rond 21.20 uur gelarmeerd en is de ambulance tegemoet gereden. Er werd een rendez-vous afgesproken tussen Kruiningen en Rilland. Het slachtoffer is uiteindelijk naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Volgens de politie reed de brommerrijder, een 45-jarige Vlissinger, over de Edisonweg richting de Prins Hendrikweg. Net voor de wegversmalling in de buurt van de fitness-school reed hij tegen de meest rechtse pilaar van een wegversmalling. Hij landde tien meter verder op het wegdek. Zijn helm vloog daarbij af. Er waren geen sporen die duidden op de betrokkenheid van een ander voertuig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (17-12-2011 om 14:46)
Mensen eerst even de eerdere reacties teruglezen, er staat namelijk een bericht tussen van omstanders die WEL GEHOLPEN hebben. Het is stom de de Poolse man niet geholpen is, maar als iemand in het donker op je afkomt, wantrouw je als snel iemand.Dat is de cultuur waar we tegenwoordig in leven.Triest
L (17-12-2011 om 14:19)
Zeer ernstig ! Ik wordt er een beetje verdrietig van als ik dit zo lees !
Samantha (17-12-2011 om 14:02)
Iedereen is VERPLICHT eerste hulp te verlenen op de manier dat hij kan. Al is het een jas onder het hoofd leggen, 112 bellen..... Ik vind dit dus gewon verschrikkelijk om te moeten lezen. Hopenlijk sporen ze deze mensen op en geven ze ze een flinke boete.
Max (17-12-2011 om 13:58)
Wat moet die Pool wel niet denken van de Nederlandse burgers? Dat ze sociaal zijn? andere helpen? verre van dat... in en in triest.. Ik ik ik... kan het niet anders? verre doelen bereik je samen en niet alleen...
Francois (17-12-2011 om 13:46)
Het is overigens strafbaar als je geen hulp verleent terwijl dit wel mogelijk is. Doe mij maar een Poolse dans op het hoofd van diegene die weigerde 112 te bellen. Weet die persoon ook wat een neurotrauma inhoud.
Wiedeweerga (17-12-2011 om 12:51)
Ik weet natuurlijk niet of het slachtoffer zijn helm niet had vastgemaakt, maar hij vloog wel af. Daarom zeg ik het toch: alsjeblieft mensen doe dat vervelende bandje onder die kin dicht. Het zit er niet voor de lol. Heel veel sterkte voor het slachtoffer en zijn familie en voor die Poolse man.
Cookie-instellingen beheren