Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Informatieavond zedenzaak Westkapelle

Toegevoegd: 29-02-2012, 22.48 uur
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De gemeente Veere gaat donderdagavond inwoners van Westkapelle bijpraten over de zedenzaak in het dorp.


Vandaag werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat een 60-jarige dorpsbewoner ontuchtelijke handelingen heeft gepleegd met mogelijk wel honderd jongeren. De gemeente laat nu weten dat de zogeheten driehoek (Openbaar Ministerie - politie en burgemeester) al eerder op de hoogte was over de mogelijkheid dat het aantal slachtoffers in deze zaak zou kunnen toenemen.

In deze zaak zijn tot nu toe twee aangiften gedaan. De verdachte had eerder beweerd dat het zou gaan om honderd minderjarigen. Aangezien het gaat om een bewering door de verdachte die nog niet door feitelijk bewijs wordt ondersteunt ziet de gemeente Veere vooralsnog geen reden tot commentaar.

De aandacht in de media heeft geleid tot vragen in de dorpsgemeenschap. Dit is voor de burgemeester aanleiding om in samenwerking met de Dorpsraad op donderdagavond 1 maart in dorpshuis “Westkapelle Herrijst” aan de Markt een informatie/gespreksavond te organiseren voor de inwoners. Deze avond is besloten. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.
 
Zie ook:
- Meer meldingen misbruik Westkapelle (29-02-2012)
- 'Mogelijk honderd slachtoffers zedenzaak' (29-02-2012)
- Maanden uitstel zaak misbruik Westkapelle (12-12-2011)
- Verdachte zedenzaak blijft vastzitten (09-09-2011)
- Arrestatie na zedendelicten (06-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oost-souburger (1-3-2012 om 15:24)
Niets weten, doe nou maar niet zo schijnheilig allemaal ,de westkapellenaren wisten er van en hebben niet ingegrepen ,hij kon gewoon zijn gang blijven gaan
Zeeuws meidje (1-3-2012 om 14:42)
@ Oost-souburger: Heel Westkapelle heeft er aan meegewerkt? Doe normaal man! Maar met 'iets weten'kun je geen aafgifte doen. De politie ziet je aankomen: Ik heb horen zeggen dat die en die met zijn vingers aan jonge jongens zit. Ze lachen je vierkant uit! Er moet hard bewijs zijn!
Piet (1-3-2012 om 11:41)
@Oost-souburger, Nou ze vonden het niet heel normaal hoor in Westkapelle, maar er werd gewoon niets aan gedaan...
Anoniem (1-3-2012 om 11:35)
@Oost-souburger, jij snapt er blijkbaar helemaal niks van he. het dorp wist er wel van, maar er is gewoon nooit iets aan gedaan aan deze zaak dus waar slaat dat op dat je iedereen in westkapelle ineens de schuld geeft? De enige schuldige is ''joosje'' zelf en niemand anders!
WKP (1-3-2012 om 11:34)
@Oost-souburger. Dus ik 20 jaar woonachtig in Westkapelle en wetende van de praktijken van deze man ben SCHULDIG!!! Kom op iedereen weet dat dit niet kan, maar zonder bewijs kan je tegenwoordig toch niets. Van horen zeggen is heel iets anders als het goedkeuren.
Wesley starlight krachten (1-3-2012 om 10:20)
Die man is echt walgelijk als dat met mijn kind gebuurde maak ik ze ballen kapot echt waar pedofielen mogen voor goed de bak in en mogen nooit meer vrij komen ik vind dit niet gepast en daarom moet die man flink in de cel zitten
Cookie-instellingen beheren